Старши треньорът на Левски – Николай Костов, остана доволен след победата над Ботев Враца с 1:0 като гост в последния мач на отбора за календарната 2023-а година.

Според наставника, причината за неубедителните резултати в последните седмици е умората във футболистите. Костов обаче заяви, че Левски винаги излиза от такива тежки ситуации и ще става по-силен. Той също изрази готовност да продължи да води „сините“ и през пролетта.

„Трябваше да играем с трима защитници. Такова беше решението, тъй като винаги се представяме по-неубедително на такива терени. На тоя терен няма как, трябваше да бъдат максимално опростени действията ни. Затова се принудихме да играем вертикален футбол, нещо което не умеем добре. Мисля, че бяхме по-добрият отбор с изключение на последните няколко минути. Някои играчи се измориха и направихме принудителни смени. Успяхме да спрем стихийните атаки на съперник“, заяви Костов.

Start-photo.bg
59 снимки

„Имахме много добра реакция след мача с Хебър. Аз не съм разговарял надълго и широко с играчите. Мисля, че имаше положителна промяна в този мач“, продължи наставникът, който след това коментира бъдещето си и кризата в Левски.

„Промени се това, че отборът отслабна малко физически, тъй като получихме малко изтощение. Имахме много добри първи 3-4 месеца. Бяхме вдъхновени от публиката, мачовете, които изиграхме. Бяхме пределно мобилизирани, печелихме мачове в последните минути. За разлика от последните 1-2 месеца, когато започнахме да губим в последните минути. Отдавам го на умората и напрежението, което се натрупа“, каза още треньорът на „сините“.

„Предстоят разговори. Разговаряме постоянно с ръководството. Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация, не мислете, че е лесно. Знам, че сме атакувани постоянно, но такава е ситуацията в момента. Левски винаги оживява, както се казва, в такива ситуации, ще станаме по0силни. Нека спрем дотук. Да пожелаем весели празници на всички наши привърженици, на всички левскари“.

„Аз съм готов да продължа. Още с идването знам как бях приет - първата седмица, втората седмица. В последните месеци, за съжаление, малко поиздъхна отборът и слабите резултати донесоха малко напрежение на нашите играчи, тъй като имаме млад отбор“, завърши Костов.