Хосе Кордоба говори за първи път пред официалния сайт на Норич Сити. Както е известно, Левски трансферира панамския бранител в източна Англия след дълги преговори и през новия сезон Кордоба и неговият отбор ще се борят повторно за промоция във Висшата лига.

“Разглеждам на Норич като клуб, който е семейство за мен. Цялостната аура около този клуб и начинът, по който ме накараха да се почувствам, направиха така, че да взема този избор“, сподели Хосе Кордоба пред официалния сайт на „канарчетата“.

„Изключително сме щастливи да приветстваме Хосе и неговото семейство в Норич Сити. Той е играч, който следим от много време и смятам, че ще пасне отлично в нашия отбор. Той е изключително вдъхновяващ човек и показаха огромното си желание да се присъедини към нас. С Йоханес Торуп начело и целият му щаб, сме сигурни, че той ще разгърне пълния си потенциал“, пък беше коментарът на спортния директор на Норич Бен Кнапер.

Трансферният прозорец в Англия се отваря на 14 юни, като сделката трябва да получи одобрението и на Лигата, но Кордоба е твърд титуляр в националния тим на Панама и не трябва да има проблем по отношение на изкарване на работна виза за Острова.

We have agreed to sign Panamanian defender José Córdoba from Levski Sofia.

The transfer is subject to international clearance and approval by The FA and EFL when the transfer window opens on Friday, June 14.

— Norwich City FC (@NorwichCityFC) June 5, 2024