Виктория Пилзен е най-близо до Рикардиньо. Чехите си го харесаха още миналата зима и сега отново правят опити да го привлекат. И тогава, и сега, те обаче са далеч от цената, която му поставиха от „Герена“. „Сините“ са категорични, че няма да паднат под 1 млн. евро за голмайстора си, пише „Мач Телеграф“.

Досега тимът от Пилзен три пъти в историята си е вадил такива пари за ново попълнение. Интересното е, че сезон 2017/18 това става в два случая – Томас Хори и Алеш Чермак. Първият в момента е водещата фигура в атака и бе втори голмайстор на тима в първенството с 10 попадения. Смята се обаче, че може да бъде продаден. Това се говореше и за Рафиу Дуросинми, но той се контузи. Нигериецът получи сериозна травма в коляното през октомври и оттогава се възстановява.

Иначе имаше един отбор, който бе готов веднага да плати парите, които Левски иска да Рикардиньо — Урал. Руснаците обаче изпаднаха във второто ниво на футбола в страната си и не им трябват скъпи легионери. Самият Рикардиньо пък предпочитал отново да играе в отбор, с който има шанс да се подвизава в Европа и възможността да продължи кариерата си в Русия не го блазнела много. Нищо, че там личните условия са в пъти по-добри.