Черно море приема Левски в един от най-интересните мачове от 29-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Тича" във Варна започва в 20:15 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Рефер на двубоя е Владимир Вълков.
 
"Моряците" са трети в класирането първенството с актив от 58 точки. Тимът е с пет пункта пред четвъртия Локомотив Пловдив и на седем пред Левски. Варненци загубиха именно от "черно-белите" в последния кръг миналия уикенд, а след двубоя подадоха жалба срещу съдийството. Черно море обаче е много силен домакин - през сезона само веднъж не спечели на своя стадион. Проблемите пред Илиан Илиев са свързани с Пабло Гарсия, чието участие в мача е под въпрос.
 
Двете поредни загуби от Лудогорец и ЦСКА вкараха Левски в много неприятна серия. "Сините" отстъпиха на разградчани с 1:5, а в предния кръг тимът не успя да се противопостави на "армейците" падайки с 0:2. Треньорът Николай Костов отново ще може да разчита на Марин Петков, който пропусна дербито с ЦСКА заради наказание. За Варна обаче не заминаха централните защитници Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап, които получиха травми в дербито срещу ЦСКА. При това положение е много вероятно като титуляр в центъра на отбраната да започне аржентинецът Хоакин Фернандес, който да си партнира с Кристиан Димитров. Извън групата останаха и невъзстановените Фабио Лима и Асен Митков.