Членът на Управителния съвет на Левски – адвокат Борислав Георгиев, даде яснота относно моментното финансово състояние на клуба. Той взе участие в организираната от клуба пресконференция заедно със собственика Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров.

„Нямахме идеята да казваме, това което ще чуете. Идеята беше да направим една равносметка  за едногодишното управление, за това какви цели си поставихме и какво постигнахме. За съжаление след два негативни резултата на отбора, веднага започнаха внушения, интерпретации и неистини, които създават една горчивина у феновете, на които сме много задължени за това, че през всички тези месеци бяха до клуба. Ще си позволя една ретроспекция, за да научите какво заварихме преди една година”, започна Борислав Георгиев.

„Всички тези неща, които ще кажа ще бъдат осъвременени. Те бяха казани и на общото събрание. Сега започна поредната медийна атака, която не можем да оставим без коментар. Аз харесвам всички левскари, не харесвам, когато се критикува без идеи. Всеки има виждания, ние също може би сме грешили, но когато правиш тези внушения, би трябвало да дадеш и идеи, които аз в тази една година не видях.”

„Какво заварихме? Дълг в размер на 12 млн.лева,  необслужвани задължения. Задължения просрочени, изискуеми към доставчици, кредитори над 2,5 млн. лева. Празен магазин, дори и старата стока не бе изплатена. Над 750 000 лева усвоени и изхарчени по договорите с генералния спонсор. Това са пари, на които не можехме да разчитаме. Огромна е заслугата на синята общност.”

Има твърдения, че Левски се е лишил от едно много компетентно управление. Не обичам да коментирам предишното управление, но е хубаво да знаят сините фенове цифрите. Имаше пълно недоверие към Левски. Те не желаеха да разговарят с нас. Пълно недоверие към бизнеса заради тези просрочени суми.

Наложихме си кратки цели, добра финансова дисциплина и да върнем доверието на хората. Борбата е за спасяване на честта и достойнството на Левски, за запазването на неговата идентичност. Да нямаме тирета, запетайки и други препинателни знаци. Най-лесният вариант е този, който направиха други клубове. Левски да бъде с гордо вдигнато лице и всички левскари да гледат с гордо вдигната глава”, каза още той.

„В следствие на предходното управление, 1,5 година не са плащани текущите задължения, които представляват основна част от главницата. 

Тези неплатени суми, те са установени от ревизията, са  за изтеклия период на старото управление, не са платени над 2 млн. лева. Те носят и съответните лихви. Миналата година имаше месеци, в които лихвата беше 100 000 лева на месец. Основният приоритет беше погасяване на главницата. Над 4 млн. бяха изплатени задължения за една година. Предходното ръководство са платени 800 хил. лева.  В момента към НАП, главницата е изплатена изцяло. Останалите лихви, които не са проблемни за лиценза, ще бъдат платени до 2027 година. Тази сума не носи допълнително задължения на клуба.”

С общината, за съжаление, не успяхме да разсрочим, защото по независещи от нас причини, трудно се сформира СОС. Утре ще се разглежда и този казус. За нас е цел да се изплатим с общината по главницата. Надявам се, че утре ще има положителен резултат за разсрочване и на това задължение. Искам също да опровергая също за някакви колосални милиони, които са влезли в клуба с трансферите на трима футболисти. В клуба чисто ще влязат – 3,8  млн. евро. От много договори имаше заложени проценти, които не са за клуба, а за други отброи, мениджъри и т.н. Бяха привлечени и нови 4-5 футболисти. Те също струват пари. Осигурен е битов комфорт на спортно-техническото ръководство да си върши работата. Лагери, зимни, летни, които също струват пари.

Изплатени 12,8 млн.  лева е успех, с който ние се гордеем, който е благодарение на синята общност. Това е най-големият капитал на Левски, надявам се да продължите да ни подкрепяте. В момента общо дълговете на Левски са: лихвата към НАП, която е разсрочена до 2027 година – 3 762 000 лева, задължения към общината от 2016 до днес – 2 млн. лева. Тази сума също ще бъде разсрочена за три години.  От миналата година по това време, Левски не трупа нито един лев лихва. За лиценза проблеми няма", допълни още членът на УС на Левски.