Апелативната комисия към Българския футболен съюз ще разгледа молбата на помощник треньора на Левски Живко Миланов за намаляване на наказанието му заради червения картон от мача с Лудогорец (0:1). Специалистът получи санкция да не стои на пейката в рамките на три срещи. Първата от тях вече беше изтрпяна от Миланов.

Помощникът на Станислав Генчев влезе в словесен спор със съдията на мача с Лудогорец Георги Кабаков и получи директен червен картон. Апелативната комисия ще изслуша двамата преди да вземе крайното решение. Очаква се това да се случи на 29 август.

Решение на Апелативната комисия към БФС:

Относно : Молба от Живко Миланов помощник треньор на ПФК „Левски“ АД,  срещу решение на ДК при БФС от 20.08.2024 година, с която се иска намаляване на наложената забрана за изпълняване на функции.

Апелативната комисия, след като се запозна  с молбата и доказателствата към нея:

Реши:

Отлага взимането на решение и насрочва заседание на Апелативната комисия за  разглеждането на жалбата по същество,  което ще се проведе на 29.08.2024г. от 10.00ч. в  сградата на БФС Централен офис на ул. Витошко лале 18, като изисква представяне на допълнителни доказателства, както следва:

Изслушване на служебното лице  Живко Миланов - помощник треньор на ПФК „Левски“ АД

Изслушване на длъжностното лице  Георги Кабаков – главен съдия на срещата“.

подкрепя българския спорт