Треньорът на Левски Станислав Генчев се сблъска с троен проблем точно преди предстоящите две столични дербита срещу ЦСКА 1948 и Славия.

Специалистът няма да може да използва част от важните си футболисти в тези срещи заради контузии. Най-новият проблем се появи с Фабио Лима, който получи травма при победата с 3:2 над Ботев Враца в контрола.

Треньорският щаб на Левски се надява бразилецът да се размине само с разтежение, което ще го извади от игра за две седмици. Днес фланговият футболист ще премине обстоен медицински преглед, който да даде по-голяма яснота за естеството на контузията му.

Титулярният дефанзивен халф Карлос Охене най-вероятно също ще пропусне и двете предстоящи дербита. Има минимален шанс да е готов за двубоя със Славия на 22 септември. Ганаецът има контузия от мача със Спартак Варна и лекарите са категорични, че има нужда от почивка, за да се възстанови напълно.

Асен Митков, който може да бъде ползван на няколко позиции в средата на терена, е с контузия от известно време. От медицинския щаб са категорични, че 19-годишният футболист трябва да пропусне и дербито с ЦСКА 1948. 

подкрепя българския спорт