Трудно е да се опише футболист и човек като Георги Аспарухов с няколко думи. Гунди е повече от легенда на Левски, а и българския футбол. И до ден днешен нападателят е помнен, почитан и обичан от хиляди фенове. Неговият невероятен талант и богата кариера са вдъхновение за новия филм „Гунди – Легенда за любовта“, който очаква своята премиера в кината през месец октомври тази година.

Гунди е радвал феновете на Левски с гениални прояви, но един мач и една дата завинаги ще останат в историята. Става въпрос за 17 ноември 1968 година -  тогава „сините“ побеждават големия си съперник ЦСКА със 7:2 във Вечното дерби, а пък Георги Аспарухов бележи хеттрик при разгрома.

За мнозина успехът тогава остава по-значим, дори от победа със 7:1 години по-късно, а величието на победата през 1968-а година се крие в това, че ЦСКА влиза като фаворит в мача и никой дори не си е представял подобно развитие на срещата.

На 17 ноември двата тима излизат на стадион "Васил Левски" пред 55 000 зрители. Дъждовната вечер започва с "гол от съблекалнята" за ЦСКА, като нищо не предвещава, че ще последва "дъжд" от голове, но във вратата на "червените". Попадението е на името на Петър Жеков. До края на полувремето обаче Левски не само обръща, а и прави резултата 4:1. Преднината на "сините" набъбва през второто полувреме до 7:1, а в 89-ата минута Цецо Атанасов вкарва още един гол за ЦСКА, който обаче е без значение.

Три от попаденията са на Гундо, като първото пада още в 7-ата минута и е за 1:1. Той преминава Димитър Пенев и с нисък удар изравнява. Аспарухов се разписа още два пъти през второто полувреме. В 59-ата минута нападателят на Левски бие лек удар, но вратарят Стоян Йорданов изпуска топката и тя се търкулва зад голлинията за 6:1. В 78-ата минута пък Гунди оформя своя хеттрик от дузпа. Хеттрик, който остава в историята и ще остане занапред. Това е един от моментите, който превръща Георги Аспарухов-Гунди в легенда на Левски. 

„Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.