Голмайсторът на Крумовград и efbet Лига за изминалия сезон – Александър Колев, беше награден с наградата за Футболист №1 на месец май. Нападателят загатна, че се водят преговори с Левски за негов трансфер, като има оферти и от чужбина, но самият той предпочита да остане в България. Колев говори и за двете контроли, които изигра с националния отбор срещу Румъния (0:0) и Словения (1:1).

„Искам да кажа, че беше един доста тежък сезон, неочакван за Крумовград. Искам да благодаря на целия щаб, футболистите и феновете, че направихме силен сезон. Представихме се достойно дори в шестицата. Станах голмайстор на първенството. Не съм и предполагал, че може да се случи с отбор като Крумовград. Не го подценявам отбора, но е доста по-трудно с по-скромен и малък отбор да постигнеш успехи. Щастлив съм от сезона и не ми се искаше да свършва“, започна нападателят.

„За мен лично проверките с националния отбор бяха полезни. Вижда се добро лице на България. Господин Илиев има облик и стил на игра. Има неща, които да се подобряват. В защита отборът седи добре. Взехме си поука от предните мачове да не допускаме голове в края. Трябва да подобрим нещата в атака, за да сме по-креативни и да създаваме положения. Срещу Румъния не се получи да вкараме. Отборът започва да има облик, с който ще бъде една идея по-лесно за Лигата на нациите. Там играем с отбори от нашата черга и ще са важни победите“.

Снимки: Startphoto.bg
7 снимки

„Ще излъжа, ако кажа, че няма разговори с Левски. Малко натоварващо ми идва всеки ден да излизат неща за Левски. Малко прекаляват някои медии. За 90% не знам от това, което е написано. Ще видим какво ще се случи. Имам договор с Крумовград и нищо не ми е съобщено от ръководството – дали са се разбрали, или не. Утре не подписвам с Левски, това мога да кажа. Има преговори. Ще видим докъде ще ги докараме. Дай Боже да се случат нещата. Желанието и на двете страни е да играя в Левски“.

„Имам няколко оферти от чужбина. Коментирахме с Крумовград. Разбрахме се да отида на почивка и после да изберем. За мен лично  е по-добре да останем в България със семейството ми. Имам две деца“.

„Статистически чисто казват, че един спортист е най-добре между 30 и 35 години. Малко по-трудно възстановявам заради операциите, които претърпях, но се чувствам добре и във форма“.

Снимки: БГНЕС / BGNES
10 снимки

„Серията от 15 мача без загуба беше интересна. След всеки един мач си казвахме с момчетата „Айде и следващия“. Не сме ритали чобанската, а играхме приятен за окото футбол. Постигнахме добри резултати срещу водещите отбори. Супер сезон и всички са много щастливи. Важно е да се потвърди, а не да се борим за изпадане, защото смисълът се убива“.

„Доста амбициозен и млад е новият треньор на Крумовград. Работили сме заедно в ЦСКА 1948. Знам, че иска да се доказва. Същото беше с Генчев. Само трябва да държи колектива. Ако отборът се запази, защо да не повторим миналия сезон“.

„За мен е безумие да отидеш за националния отбор и да нямаш мотивация, без значение кой е треньорът. Трябва да се влагаш на 100%, не подлежи на коментар. С последните шест мача показваме израстване. Виждаме го и в медиите. Те са първите, които критикуват националния отбор. Вижда се светлина в края на тунела. Викат се играчите във форма, не се подмладява. Идеята е да си във форма, да побеждаваш и да показваш добри игри“, завърши Алекс Колев.