Вълнуваща история преживя бившата звезда на Левски -Уелтън Фелипе, който през зимата премина в тима от японската Джей Лига Гамба Осака.
 
Макар и на десетки хиляди километри от „храма“ на „сините“ – в Страната на изгряващото слънце, бразилецът продължава да бъде все така обичан от левскарите. Това се доказа и този уикенд, когато двама фенове на 26-кратния шампион на България – политологът Милен Желев и доц. Николай Милев, изгледаха на живо победата на Гамба над Шонан с 2:1. Привържениците не само имаха възможността да видят Уелтън отново в игра, но и да се срещнат лично с него.
 
„Решението ни бе спонтанно. Отидохме на мача в последния момент, без да имаме идея къде точно са местата ни. Привлякохме вниманието на Уелтън още по време на загрявката преди двубоя и той ни даде знак, че ще се видим след края му. Когато срещата приключи, се доближихме до тунела. Оттам успях и да му хвърля фланелката на Левски. Той се изненада, като първоначално очакваше, че искам да ми я разпише. Това се чува ясно и на клипа, където ни пита учудено: „За мен?“. Жестът наистина го трогна и той ни даде знак да го изчакаме отвън“, сподели Милен Желев.
 
„Въпреки че Уелтън сам ни покани да се видим, до последно имаше тръпка дали наистина ще успеем да се доберем до отбора на Гамба Осака и да се срещнем с него. Все пак, макар че имаше много фенове и солидна охрана, бразилецът дойде лично при нас да ни поздрави. И ако ние сме го изненадали с екипа на Левски, то той нас два пъти повече, когато ни подари фланелката на Гамба, който носи само допреди няколко минути на терена“, допълва още левскарят.
 
За две години в редиците на отбора, триумфирал рекордните 27 пъти с Купата на България, Уелтън записа 79 мача и 17 гола. Бразилецът редовно вдигаше на крака трибуните на „Георги Аспарухов“ и сега, макар и в далечна Япония, отново успя да предизвика фурор. Клипът, в който получава новата фланелка на Левски, стана изключително популярен в социалните мрежи. 24 часа след пускането си, видеото събра над 100 хиляди./БГНЕС