Изпълнителният директор на Левски Павел Колев категорично опроверга появилите се информации, че треньорът на тима Георги Дерменджиев ще бъде заменен от селекционера на националния отбор Петър Хубчев.

Колев определи евентуално подобно действие в този момент като „идиотщина”. Той смята, че тези спекулации идват от „хора, на които не им харесва, че Левски тръгва по правилния път”.

"На първо място бих искал да се обърна към привържениците на Левски, защото знам, че всички те са развълнувани от появилите се информации и следят със затаен дъх всяка една дума в медиите по въпроса. Ще им кажа следното – не се поддавайте на спекулации. Левскари, това е само началото на една война, която ще трябва да водим, която явно ще се води на тихия фронт, ръководена от хора, които не им харесва, че Левски тръгва по правилния път."

"Левски е в сигурни ръце и се управлява от интелигентни хора, които са успели в бизнеса и които знаят и са се подготвили затова как се управлява футболен клуб. Една от най-големите идиотщини би било да се направи една треньорска рокада както тази, която е описана днес."

"Ясно е, че това е спекулация, която е насочена почти изцяло срещу възраждането на Левски. Призовавам всички левскари да бъдат спокойни, да проявят хладнокръвие, да подкрепят отбора в оставащите 10 мача до края на сезона и Георги Дерменджиев, който е старши треньор на Левски."

"Тази кампания има и друга цел и това е националният отбор и на мен ми е изключително неприятно от това, което се случва. Знаете, че аз съм работил там. Буквално броени часове преди първото ни гостуване в квалификациите. Убеден съм, че Петър Хубчев и футболистите ще се съберат още повече и напук на спекулациите ще излязат като един юмрук и ще дадат най-доброто за България. Стискам палци да се приберат с три точки от Прищина."

- Като човек от ръководството на Левски знаете ли откъде идват тези стрели по адрес на клуба?

- Не е трудно да се сетим кой има интерес в Левски нещата да не са спокойни и кой няма интерес Левски да върви напред. Затова казвам, че това е само началото. Тъжното е, че в случая съм разочарован изключително много, че тази новина се появява без някой да получи потвърждение или отрицание от нас на това, което предстои да бъде публикувано. Това е сериозно разминаване в журналистическите стандарти и етика. Аз специално съм открит и винаги си вдигам телефона. Това нямаше да спре тази публикация, не е случайно, че тя се появява днес. Нито някой е търсил Георги Дерменджиев, нито някой е потърсил мен, нито някой е потърсил страната на националния отбор.

- Вярвам, че сте говорили с Георги Дерменджиев. Има ли той някакви притеснения и успяхте ли да му докажете, че сте негов гръб Вие и ръководството на Левски?

- Аз няма какво да доказвам на Георги Дерменджиев. Той е врял и кипял в тази професия. Треньор, който в момента има цялото спокойствие на света да прилага това, което знае за футбола и за един отбор. Доколкото спокойствие може да има в ПФК Левски. Това е клуб, който концентрира напрежение и изискванията са огромни. Георги Дерменджиев знае в каква посока трябва да се движим. Мисля, че имаме единомислие по този въпрос, какво трябва да се направи до края на този сезон. За да бъде той наясно на кои футболисти може и трябва да разчита през следващия сезон и къде ще са нужни нови попълнения, които се търсят вече по негово настояване. Разговарях с него, той беше много учуден от тази информация. Не за друго, а защото се появява в много странен момент. Ако някой го е планирал, го е планирал много добре, защото това е възможно най-неподходящият момент. За Левски е ясно, че тепърва ще понасяме подобри ПР кампании в наша вреда. Моята роля ще бъде и такава, да излизам и да обяснявам на хората, когато наистина има нещо. Те ще го разберат чрез вас медиите от мен и не пост фактум, а в момента, в който се случват нещата. Няма да го разберат от такива спекулативни материали.