Много често, докато тече развръзката в дадено първенство, феновете забравят, че футболът е просто една игра, а участниците в нея са обикновени хора, чиито съдби доста често са също толкова тежки, колкото на обикновения запалянко. И в такива моменти не трябва да се забравя човещината. 

Един такъв светъл миг беше отношението от лагера на португалския футболен колос Бенфика към бившия играч на Левски Нуно Пинто, който сега носи екипа на Витория Сетубал. Левият бранител обяви в края на 2018 г., че е болен от рак, а само преди няколко дни премина последния си курс химиотерапия и добрите новини са, че е преборил тежката болест. 

И когато неговият отбор отиде да гостува на митичния "Ещадио да Луш" в Лисабон, Пинто беше посрещнат изключително топло. Лично президентът на "орлите" Луиш Филипе Виейра го покани в президентската ложа и му връчи екип, подписан от всички звезди на Бенфика. 

А в минутите след мача, спечелен от лисабонския колос с 4:2, се появи съобщение, което гласеше: "С този символичен жест от наша страна искаме да пожелаем всичко най-добро на Нуно Пинто и нямаме търпение да го видим съвсем скоро отново на терена". 

Бившият футболист на Левски, който вече трети сезон носи екипа на Витория Сетубал, се надява да играе отново футбол през следващата кампания. През лятото левият бранител ще навърши 33 години, а от клуба му обявиха, че са готови да го посрещнат обратно в тренировките, когато е готов да се присъедини.