Ако феновете на Левски се питат дали отборът им е в добри ръце, най-добрият отговор може да дойде от бившите възпитаници на старши треньора Делио Роси. Мнозина псевдоспециалисти у нас разкритикуваха уменията и тактиката му, особено в нападение, но в Италия за него продължава да се говори с добро. 

Това си личи и от изказването на бившия му играч в Палермо Абел Ернандес. Уругваецът тръгна за големия футбол именно под негово ръководство, а впоследствие стигна и до претъпкания със звезди национален отбор на родината си. 

Той вече е на 27 години и има зад гърба си 200 мача в първенствата на Италия и Англия, макар и някои от тези битки да са във вторите нива. А за "урусите" е изиграл 27 мача с 11 попадения. Ето и какво сподели той за Делио Роси: 

"Делио Роси безспорно е човекът, който ми е дал най-много във футбола. Той ми даде увереността в първите стъпки, когато дойдох в Италия. Научих толкова много за футбола, благодарение на него. Единствено мога да съм му благодарен за всичко", заяви Ернандес.