Георги Иванов деде прелюбопитно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Един от емблематичните играчи на Левски от близкото минало говори много откровено, като сподели мнение, че съдийството у нас е слабо и добави, че реферите се „съобразяват с нещо“. Иванов дори изрази съмнения, че хората на справедливостта на футболния терен може да получават някакви облаги.

Гонзо: Лудогорец няма да има проблем да спечели още една титла

„Това, което виждам във футбола ни отстрани - качеството не се е повишило. Съдийството е слабо, а от там идват проблеми между клубовете и в отношенията им помежду им“, започна Иванов без заобикалки по темата.

Иванов: На сърце ми е да съм треньор, имам нужда от нова кауза

„Българските съдии имат качества, но грешките, които правят са очевадни. Последните мачове показват, че съдията вижда, но не реагира. Той знае какво да направи, но се съобразява с нещо. Така се насажда недоверие. Това отблъсква зрителите“.

Веднага запитан с какво се съобразяват арбитрите, нападателят отговори: „Съобразява се с дадени отбори – сами виждате дузпата на Лудгорец, непоказаният червен картон на Чорбаджийски. Това са фрапантните случаи. В мачове има по няколко, при които може би не стават голове и не обръщаме толкова внимание. Съдиите трябва да има достойнство. Или са страхливци, или не могат. Да си изберат кое от двете“.

Георги Иванов: ЦСКА не е голяма заплаха

„Ако си говорим, преди 15 години футболът бе по-тежък. Тогава знаете какви президенти бяха. Сега е по-различно. Може би сега натискът е от други неща, не да те плаши някой, може би някаква финансова изгода. Не знам, не ме интересува. Аз не приемам това, което правят сега тези хора. И съдиите имат вина за това ниво на футбола“, продължи откровено да разкрива мнението си Гонзо.

„Моля ви, аз съм приятел с Кабаков толкова, колкото се засичаме по мачове. Моля ви, не слушайте Венци Стефанов. Лични приятелства с Кабаков никога не съм имал. Мислите, че Кабаков не видя ситуацията и не знаеше, че трябва да даде червен картон…“.

„Виждам това. Не съм тук да критикувам съдиите, но те трябва да спазват правилата, а те ги нарушават най-много“, продължи Иванов.

„От какво да ги е страх сега съдиите? Преди време мога да кажа няколко случая, когато бяха бити съдии, но те свиреха почтено. Някъде може да са бъркали, но свиреха безпристрастно. Сега има голямо пристрастие и то се виждат много отстрани. Когато гледам безпристрастно отстрани, виждам страхотна пародия. Смея се, те са смешни неща“, добави Иванов.

„Искам само да кажа нещо. Петър Петров каква вина има, че назначава съдия? Реферът, когато не си свърши работата, каква вина има Петров? Проблемът е, че не наказват съдиите. Да могат да се замислят следващите. Иначе става едно беззаконие, което го виждаме и в държавата“, коментира още специалистът.