Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев, в пълен противовес с наставника на ЦСКА Любослав Пенев, апелира съдиите да бъдат оставени на мира, за да свирят каквото виждат. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота, 20 април, от 17.15 часа на Националния стадион „Васил Левски” в среща от плейофите на Първа лига. За главен рефер беше определен Станислав Тодоров. Двубоя ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута, в развитие, на GONG.BG.

Треньорът на „сините” даде традиционната пресконференция преди мач. На нея той похвали своя опонент – Любослав Пенев – като заяви, че е подобрил играта на ЦСКА. Георги Дерменджиев отрече клубът да е част от какъвто и да било заговор срещу „червените”.

„Не мисля, че мачът с Лудогорец е бил пораженчески, имаме проблеми с контузени играчи и наказани, други се връщат, ще има 11 човека на терена. В един такъв мач, като този с ЦСКА, няма фаворити. Отборите са тренирани добре, знае се каква е цената на мача. Физически и двата тима ще бъдат на добро ниво”, сподели треньорът на Левски.

Левски с въпросителни във всяка линия

„ЦСКА ще бъде много концентриран. Мачът им с Ботев Пд за Купата на България няма нищо общо, мисля, че дори го бяха подценили леко, но двубоят сега ще е различен. Трябва да се концентрираме върху това какво ще покажем на зеления терен, за да може феновете да бъдат доволни от играта ни.”

„Любо Пенев е добър треньор, той умее добре психологически да въздейства на играчите, да им намери добре позициите, има визия за отбора, качеството на игра значително е подобрено на ЦСКА, затова смятам, че трябва да направим добър и зрелищен мач", каза още Дерменджиев.

„Искам съдиите да ги оставим да свирят нормално, много ги коментираме преди и след мачове, нека да ги оставим да свирят това, което виждат. Важен е мачът за нас, всички точки са важни за нас.”

Пенев: Няма да спра да се занимавам със съдиите, ако продължават по този начин

„Не съм чел и няма как да участвам в такива неща (заговори срещу ЦСКА – бел.ред.), това е несъвместимо с името Левски. Имаме контузени, наказани, дори не сме говорили срещу съдиите, защо не е свирена дузпа и т.н. Искаме да изиграем мачовете, които остават на добро ниво. Не настройвам отбора психологически на такава тема, искам играчите да излязат и да играят.”

„Може и индивидуално да се получи така, че да се реши мачът, а може и отборно. В тези мачове отборът трябва да бъде компактен и в атака, и в защита. Надявам се да не повтаряме индивидуалните си грешки. Като заряд, и този мач приемам като останалите, искам играчите да бъдат концентрирани и да зарадваме феновете с добра игра.”

Относно бъдещето на вратаря Николай Михайлов, Дерменджиев каза: „Михайлов е играч на Левски, ще бъде играч на Левски, а всичко останало е спекулация.”

Левски за Кайзер и Мапуку: Това са инсинуации

„Видеото с Иван Горанов е от преди 4 години. Това е нормално момче, което е прекалено ангажирано и тренира съвестно, целият отбор сме зад него. Оттук натам вие знаете защо сега го показват и пускат видеото. Но той е наказан за този мач специално", коментира треньорът скандалното видео с Иван Горанов от преди няколко дни.

Ники Михайлов: Пожелавам си отново 1:0 над ЦСКА

„Станислав Костов има дискомфорт в коляното, но болката не е таква, че да не може да играе”, завърши Дерменджиев.