Вратарят на Левски Николай Михайлов не е пропуснал и минута футбол, откакто се завърна в родния си клуб. Опитният страж изглежда повече от готов за дербито срещу ЦСКА от 30-ия кръг на първенството, което се явява изключително важно за всеки от двата преследвача на лидера Лудогорец.

30-годишният Михайлов помни добре победата с 1:0 от 24-и февруари, при която получи и първото си шампанско на GONG.BG за Играч на мача. Родният национал си пожела отново успех със същия резултат, макар и с уговорката, че не е говорил по този повод със своя съотборник Валери Божинов, който има по-голяма успеваемост в прогнозите по отношение на мачовете срещу „червените”.

„Еуфорията беше голяма след победата над ЦСКА през пролетта. Нормално като при всеки мач. Във всеки двубой играем както отборът, така и аз за трите точки, да играем добре и да запазя мрежата суха. Тогава се получиха и трите неща – , зарадвахме феновете, вкарахме гол - автогол всъщност и запазихме мрежата суха, заради което всички бяха щастливи. Надявам се в събота да се поздравим с нова победа. Аз излизам във всеки мач за трите точки, независимо срещу кого играем”, коментира Михайлов.

„Най-много ме е яд за последния мач срещу Лудогорец. Започнахме добре срещата. Наистина в дефанзивен план направихме неща, с които по-скоро го улеснихме, отколкото да им направим живота тежък. Не видях с нещо тотално да са ни надиграли. Разбира се, няма какво да коментираме - в България те са хегемон през последните 7-8 години. Имат добри футболисти и добър отбор."

"Ние обаче се противопоставихме доста добре. Имахме шансовете да вкараме гол. Липсваше ни завършващият удар, защото имахме само един в очертанията на вратата, което ен е достатъчно. Трябваше да ги поставим под по-голямо напрежение. За съжаление не успяхме, но поне като игра и агресия този път отговорихме за разлика от двубоя на "Герена". За жалост и този път загубихме. Хубавото на футбола е, че през 5 дни имаш мачове. Сега ни предстои нов такъв. Знаем срещу кого играем, а те имаха мач за Купата. Със сигурност ще има промени при тях, ще ги анализираме добре. Знаем добрите и слабите им страни, трябва да се подготвим по най-добрия начин и да успеем да зарадваме нашите привърженици.”

„Завръщането ми е правилна стъпка от гледна точка, че играя всеки мач, възвръщам формата си, върнах се и в националния отбор. Всичките неща, които си ги бях подредил в главата като таргети, ми се получиха. Пожелавам си да бъда здрав и да успея да помогна на отбора с каквото мога. Лятото ще има много промени от всякакво естество. Трябва да говоря с ръководството дали влизам в плановете занапред. Знаете какво значи Левски за мен и колко години съм прекарал тук. Със сигурност бих се радвал да остана, но това не е едноличен процес. Когато дойде моментът, вие ще сте първите, които ще научите.”

„От януари насам работя с нови агенти. Казал съм им, че нищо не ме интересува до 31 май. Оттам натататък те си говорят и преценяват. Заявил съм и на тях, че приоритет №1 е Левски, а всичко останало идва след това.”

„Аз гледам на нещата като фен, защото през последните 12 години, докато играех в чужбина, бях точно такъв. През това време съм следял единствено и само Левски. Само това ме е интересувало.Знам какво е било: и с финали изгубени, и с шампионски титли изгубени на "Герена". Наистина тежки години за всички левскари. Самият аз се определям като такъв, макар и сега да играя на терена. Опитвам се да помогна с каквото мога, с опита, който съм натрупал.”

„Сега да ви кажа, че играем фантастично, че всичко е невероятно, би било лъжа с оглед на всички неща, които се случиха. Не можем да очакваме някакви чудеса предвид всичките промени, които се случиха - смени на треньори, на ръководство, изваждане на футболисти в процес, взимане на други за попълване на дупки. Важното е, че един път върнахме ентусиазма преди първия мач срещу Лудогорец. Не успяхме да го оползотворим. Сега пак го върнахме и отново не се възползвахме. Надявам се и трети път да върнем ентусиазма, защото има достатъчно мачове до края, чрез които да успеем да сме близо до истината. Накрая се гледат точките и се вижда кой къде е, кой какво е заслужил.”

„Трябва да направим всичко за Левски през лятото така, че да бъде конкурентоспособен на Лудогорец. ЦСКА в случая... Един е отборът, който така е малко над останалите. Трябва да успеем да се преборим с тях догодина, ако това е посоката, в която гледаме с ръководството. Дошъл съм да помогна с каквото мога, а оттам нататък да видим къде сме. Участието в Европа е задължително, но не да треперим първи кръг срещу кого ще се паднем и да отпадаме, а да вървим максимално напред и дори класиране в групите за Лига Европа, което няма да е лесно. За мен това трябва да бъде таргетът за клуб като Левски. Всичко друго за мен е пълно разочарование.”

„Победа с 1:0 си пожелавам. Утре ще говорим и с Валери Божинов, той повече познава резултатите. Най-важното е да зарадваме тези фенове”, каза още вратарят на Левски.