Вече бившият наставник на Левски Георги Дерменджиев заяви, че е приел стоически решението на ръководството на „сините“ да го освободи. Специалистът коментира, че не съжалява, че е застанал начело на тима от „Георги Аспарухов“ и също така сподели мнение, че Левски има бъдеще. Освен това треньорът не скри, че е останал впечатлен от феновете на клуба. 

Припомняме, че по-рано през деня стана ясно, че шефовете на „Герена“ са предприели треньорска рокада. Този ход идва само два дни след поражението на Левски с 1:2 от Берое. За овакантения от Дерменджиев пост се спрягат двама българи и един чужденец. 

„При треньорите е така, не се знае колко дълго ще са начело на даден тим. Престоят ми в Левски бе кратък. За периода, в който бях аз, казах и в началото, че няма да се оправдавам. Сега пак няма да се оправдавам. Така се получи, искам само да знаете, че аз съм работил много професионално, искал съм Левски да постигне добри резултати, но в крайна сметка това се е получило и аз вече не съм старши треньор на Левски. С какви емоции може да напусне един треньор отбора, в който е бил? Искам да пожелая успех на клуба, да пожелая на феновете по същия начин да подкрепят отбора“, започна Дерменджиев.

„Първо не съм задавал въпроси за причината за решението за раздялата. Приемам го стоически. Решено е от собствениците. Павел Колев на мен го сведе като информация. Оттам насетне аз не искам да разпитвам защо и как“.

„Аз обичам футбола. Това е моята професия. Искам отбора, в който съм, да играе добър футбол. Феновете са едното нещо, което ме впечатли в Левски. За негативизъм не искам да говоря“.

„Още в началото казах, че трябва да сме реалисти за цялостната обстановка. Знаете каква е. Не искам да я коментирам“

„Независимо какъв е моментът, трябва да има градивност. Не съжалявам в никакъв случай, че съм приел предложението да водя отбора. Левски е емблема, бранд, име“

„Аз бях до днес и желая успех на моите наследници“, продължи Дерменджиев.

„Едни клубове решават да имат спортен директор, други – не. Спортният директор е определена фигура, но в Левски сега е момент на реформации. Така че липсват много фигури“.

„Мисля, че Левски ще върви по правилния път“.

„Сравнения между Левски и Лудогорец не искам да правя. Досега бях треньор на Левски и смятам, че в този клуб има бъдеще“, завърши Георги Дерменджиев. 


Още по темата:

Колев: Мачът с Берое е основната причина за раздялата с Дерменджиев

Деменджиев: Не съжалявам, че приех да водя Левски

Колев: Ходът с Дерменджиев бе грешка, има избистрени кандидатури

Георги Дерменджиев влезе в историята на Левски