Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира раздялата с треньора Георги Дерменджиев. От дистанцията на времето, ръкодовителят коментира, че ходът с назначаването на пловдивчанина е бил грешен, тъй като не се е получило сработване между отбор и наставник. Въпреки това, Колев подчерта, че Дерменджиев е дал всичко от себе си и е работил професионално за краткото време, в което е бил начело на тима. 

Шефът каза още, че вече има избистрени кандидатурите за наследник на Дерменджиев. Колев обаче не пожела да коментира името на Петър Хубчев, за когото изтъкна, че е селекционер на националния тим и подчерта, че Левски не желае да се намесва в отношенията между Българския футболен съюз и специалиста. Колев говори накратко и за Димитър Димитров, и Станимир Стоилов. За Херо директорът каза, че е винаги е опция, защото е сред най-добрите специалисти у нас, докато за Мъри обясни, че в настоящия момент хасковлията е ориентиран към чужбина, откъдето получава атрактивни предложения. 

Припомняме, че до края на сезона Левски ще бъде воден от Георги Тодоров. 

„Основната причина за раздялат е липсата на игрови облик и слабото представяне и загубата срещу Берое. За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем“, започна Колев.

 „Мачът с Берое е основната причина", продължи Колев. 

Както е известно, Левски допусна поражение у дома си с 1:2 от заралии в мача от 31-ия плейофен кръг на Първата шестица на Първа лига. 

„Разбира се, въпросът е, че усещането на тези, които са близо до отбора е, че такова напасване не се получаваше (бел. авт. – между отбор и треньор). В такива ситуации обикновено, за жалост, жертва е треньорът“.

„Това е сложен въпрос. Не мисля, че има конкретна личност, чието търпение е свършило. Важно е търпението на феновете да не свърши, не може да се отрече, че Дерменджиев даде всичко и работи професионално. Не мога да кажа лошо за него. Това, което бе сериозен проблем за него, бе бавното адаптиране и вкарване в титулярния състав на младите, а това бе основна цел“, допълни Колев.

Дерменджиев: Не съжалявам, че приех да водя Левски

„Георги Тодоров е израснал тук на стадиона. Прекарал е живота си в Левски. Наясно е какво представлява клубът. Работи в школата. Краси Петров ще помага. Това бе най-безболезнената промяна с цел да разтърсим отбора и да покаже максимума от възможностите си. Мисля, че отборът може много повече. Целта е да постигнем максимума от точки в оставащите мачове“.

„Налагането на млади е цел е пред Тодоров“.

„Има избистрени кандидатури (бел. авт. - за нов треньор на Левски). Като има яснота и изберем един, ще кажем“.

„Хубчев е треньор на националния отбор. В тези отношение ние като клуб не желаем да сме страна. Ако напусне, би могъл да е опция. Сега не е обсъждан“.

„С Херо съм говорил някой пъти през тези 3 месеца по различни теми. Той винаги е вариант. Той е сред най-добрите у нас. И с Мъри съм говорил, но там нещата не са на дневен ред. Той гледа към чужбина и има атрактивни предложения“.

„Не е невъзможно да има чужденец за треньот, но е трудно заради адаптацията. В Левски не се работи лесно и трябва да е наставник готов да приеме такова предизвикателство“.

„Текучеството на треньорския пост се дължи на грешка. Може сега да отчетем, че назначаването на този треньор (бел. авт. - Георги Дерменджиев) бе грешка. Когато има такава, по-добре да я признаеш навреме, за да не се затъва“.

„С Дерменджиев се разделихме коректно. Само уважение за него“.

„Целта е да вдигнем отбора. Познавам Тодоров добре. Той държи на дисциплината и намира лесно език с играчите. Познава голяма част от тях. Предполагам неговото присъствие ще посъбуди играчите. Имаше някакво психологически затормозяване. Много спекулации има в Левски и допускам, че това затормозява футболистите. Въпреки че те са професионалисти, и не бива да допускат такива неща“.

„Мисля, че Левски ще се класира за Лига Европа. Сега тема е какво ще прави там при нивото, което се иска там за успешно представяне“.

„Селекцията се прави в момента. Поне от тази гледна точка нещата се движат добре. Имаме набелязани. Искаме да имаме новите до началото на подготовката на 8 юни, без значение кой ще е треньор. Има си скаутско звено. Работи и сега по селекцията“.

„Ако някой се притеснява, че може да не се задържи, по-добре да не идва. Имам притеснения как ще се отрази направената селекция с новия треньор. Поне според мен треньорът трябва да се съобразява с философията на клуба“

„Има опции за треньор. Гаранции, че няма да сбъркаме не се наемам да дам. Малко безотговорно е да се дават такива. Ще си понесем вината“.

„Срок, вчера, тогава трябваше да е ясно. Аз бих искал да кажа за мен, най-правилно бе да се залага дългосрочно на един треньор. Когато обаче сработване между него и отбора няма, е по-добре да се вземат мерки. Мисля, че и Дерменджирев бе съгласен с мен“, каза още Колев, който потвърди, че Димитър Телкийски, Тодор Симов и Краси Петров остават в щаба на Тодоров.

„Господин Божков не се занимава с треньорски смени. Тази смяна бе провокирана от липсата на облик на отбора. Осъдихме с Управителния, Надзорния съвет и скаутското звено. Това, което мога да кажа, е, че аз смятам, че когато един треньор работи 2-3 месеца с един отбор, резултатите  трябва да започнат да се виждат на терена. Когато не е работил достатъчно дълго, както бе в случая на Дерменджиев, може да не се виждат постоянно, но поне за 10-15 минути. При Дерменджиев за жалост не се получи“, завърши Колев.

Дерменджиев на раздяла: Приех решението стоически, Левски има бъдеще 

Левски избира между двама българи и един чужденец за треньор