Новото попълнение на Левски Валери Божинов говори пред медиите, след като официално подписа с тима от Герена. Божинов се върна назад във времето, когато през есента на 2018-а година наниза два гола в мрежата на „сините“ за историческата победа на Ботев Враца. Според нападателя именно тези две попадения са го върнали на „Георги Аспарухов“, защото са показали, че има хляб в него.

Божинов на Герена, подписва с Левски

Божинов парафира за година и половина с Левски, а по-късно днес ще се присъедини към лагера на тима в Агия Напа (Кипър). Той е второ ново попълнение за Левски след Мартин Райнов.

„Година и половина договор. Доволен и щастлив съм. Надявам се всички играчи да свършим работа. На Левски не се отказва. С господин Колев бързо се разбрахме, доста спекулации имаше по темата. Това вече е минало. За нас е важно настоящето и какво ще става оттук насетне“, започна Божинов.

„Какво е било и какви оферти е имало, не е важно. Важно е, че съм тук и отново ще нося синята фланелка, и ще играя за любимия си отбор“.

Запитан за двата гола, които вкара във вратата на Левски през есента като играч на врачани, Божинов обясни: „Може би тези два гола ме върнаха на Герена, дойдох, показах, хората видяха, че съм жив и има още какво да дам на българския футбол и на Левски“.

Ралица Караджова
12 снимки

„Мога да обещая сърце и душа на сините фенове“.

Павел Колев: Няма треньор, който да не иска Валери Божинов 

„Надявам се да е позитивен престоят ми - за мен, за всички, за феновете и клуба. Нови хора, с желание и амбиция да подобрим клуба. Дано успеем заедно. Целта в Левски е една. Успехи и победи, и ние да оставим сърцето и душата си. Може да загубиш, но когато се раздадеш и синята фланелка е мокра, никой не може да ти каже нищо“, допълни Валери Божинов, който по-рано се сбогува по емоционален начин с бившия си тим – Ботев Враца.

„Искам да благодаря на баща ми Сашо Ангелов, че повярвам в мен и ми даде шанс да се върна и да покажа, че съм жив, на хората и кмета на Враца Калин Каменов, на съотборниците ми. Това, което го направихме, не искам да се разруши. Казах на момчетата да продължат и да следват примера ми. Надявам се отборът да запази място си при майсторите. Надявам се тимът да остане в Първа лига. Подготовката бе тежка, за първи път работя с баща ми, това бе наистина една от най-тежките ми подготовки. Надявам се това да ми даде сила и увереност за новото предизвикателство в Левски“, каза за финал нападателят.