Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде съвместна пресконференция със старши треньора на ЦСКА - Алън Пардю, преди финала за SESAME Купа на България. Специалистът акцентира върху няколко неща от лагера на "сините" преди двубоя, като направи интересен паралел между младия вратар Пламен Андреев, който ще започне в неделя и неговия по-опитен колега Николай Михайлов, който е стартирал срещу Оксер преди години. Стоилов заяви, че уважава работата на английския си колега начело на "червените", както и постигнатото от него по терените на Острова.

"Специално в мен от доста време има предстартова треска - не само за Купата, ами и за цялото представяне. Ние изоставахме доста на всички нива и с оглед на това, че стигнахме финал при всички тези обстоятелства е нормално да има треска. В моите футболисти е нормално да има предстартова треска, при мен може би е малко по-добре от тази гледна точка, защото на доста места съм печелил Купа. Докоснах трофея, защото мислех, че снимката ще изглежда по-добре. Моето желание е по-добрият да спечели", започна Стоилов.

„Аз нямам проблеми в главата си със стартовия състав. Повече притеснения имам относно играта ни. Срещу нас е отбор, който има опит. Те имат 12 мача в евротурнирите само този сезон. Надявам се всеки, който играе да се представи по най-добрия начин. Не съм разговарял с Пламен специално. Тези, които са израснали в школата са играли достатъчно мачове с ЦСКА. Те имат доста повече опит в такива мачове, но Пламен е наш кадър и ще получи възможност. Предполагам, че Николай Михайлов му дава също напътствия, въпросът е да не бъде натоварен прекалено. За нас има повече напрежение, отколкото за тях, те играха няколко подобни мача".

Антон Узунов
24 снимки

"Аз по темата със съдията вече говорих. От днес коментирам само футбола и феърплея. Всички страни трябва да се обединим и да направим един футболен празник, какъвто хората чакат 17 години. Иска ми се футболистите да играят с горещи сърца и хладен ум. Нашият отбор още е твърде крехък, но трябва да премине през едно такова напрежение. И аз като треньор, и привържениците няма какво повече да желаем от такъв финал. Казах го и след полуфинала срещу Лудогорец. Крехък отбор се ражда в напрегнати мачове, срещу силни противници“.

„Планът и идеите, които имам за Левски ме карат да заложа на Пламен. Ще ви дам пример – преди много години Ники Михайлов пази срещу Оксер. Тогава той беше на годините, на които сега е Плавен. Една победа или една загуба не са решаващи за бъдещето. Не мисля за собственото си аз, а за клуба. Финалът срещу Литекс беше 3 дни след титлата. Няма да лъжа, 2 дни празнувахме, но успяхме да се съберем. Мачът беше 50-50. Имахме късмет да имам силни играчи, които с класа решиха мача. Готови сме за 90 минути и да отговорим на очакванията на хората. Няма какво повече да искат и футболисти, и фенове от такъв финал срещу вечния съперник пред пълен стадион“.

"Трите мача досега с ЦСКА протекоха много различни. При първия ЦСКА спечели с класа, беше малко, след като поех отбора. При втория нямаше необходимите условия за игра, а при третия бях на трибуните, което беше много неприятно за мен. Сега ми се отваря добра възможност. Пред Левски също има страхотен шанс да донесе нещо на привържениците си, които изстрадаха доста в последните години", продължи той.

LAP.bg
14 снимки

"Аз винаги съм бил за взамино уважение между клубовете. Това е добър момент да покажем солидарност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е поведението на играчите. Не бива да бягаме от отговорност за това. При господин Пардю има промяна в манталитета на скамейката на ЦСКА. Имам голямо уважение към Пардю и нивото, на което е водил отбори. Аз не съм по надъхването, а по обучението на моите футболисти. Вчера имахме спор за един гол отпреди години на Домовчийски. Историята е хубава и трябва да се помни, но трябва да се мисли и за настоящето. Нашите футболисти трябва да опознаят историята", сподели Стоилов.

"Тези играчи имат възможности. Аз се радвам, че получават възможност да играят в такива мачове. Двама от тях отидоха на Европейско и съжалявам, че няма да вземат участие в този мач. Аз никога не съм смятал, че младостта е порок", завърши наставникът.