След като първенството на Първа лига вече е в разгара си, дойде ред да сложим и началото на шоуто, наречено Купа на България.

Днес стартира първия кръг на надпреварата, който много често е и най-вълнуващ поради факта, че има много мачове, в които тимовете от Първа лига гостуват на по-нискоразредни отбори, а изненадите не са рядкост.

6 двубоя ще бъдат изиграни във вторник, а логично най-голямо внимание приковават гостуванията на ЦСКА и Левски съответно на Несебър и Ботев Гълъбово.

Лидерът в Първа лига ЦСКА гостува в Несебър от 16 часа, а мачът можете да гледате по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Чорбаджийски: Не трябва да подценим Несебър

Логично Стамен Белчев ще направи много промени в своя състав като ще даде почивка на голяма част от титулярите си. Александър Дюлгеров и Станислав Манолев имат здравословни проблеми, а очакванията са новите попълнения Александър Барт и Раул Лое да направят дебют.

Белчев: Ще има промени в състава

Несебър се радва на добър сезон до този момент като е на четвърто място във Втора лига с 14 точки, на 4 зад лидера Царско слео. Треньорът Николай Жечев няма да може да разчита на нападателя Валентин Йосков, но това е единственият по-сериозен проблем пред него.

ЦСКА има неприятни пресни спомени от провали от втородивизионни отбори на старта на турнира. Преди година Локомотив София отстрани "червените".

3 часа по-късно, от 19 часа Левски гостува на друг добре представящ се отбор във Втора лига в лицето на Ботев Гълъбово. Мачът ще се играе на "Трейс Арена" в Стара Загора и също ще бъде излъчван по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Със сигурност Делио Роси ще даде почивка на някои от основните си играчи като Габриел Обертан и Милош Цветкович останаха извън групата. Най-вероятно като титуляри ще започнат новите попълнения Холмар Ейолфсон и Антъни Белмонт, а шанс за дебют ще чака и Жерсон Кабрал, който не е готов за 90 минути игра.

Белмонт и Ейолфсон започват титуляри за Левски

Възможно е италианският специалист да експериментира и с игра с двама нападатели в лицето на Серджиу Буш и Жуниор Мапуку.

Берое, Дунав Русе и Септември са другите отбори от Първа лига, които стартират участието си в турнира във вторник.

Ето и всички двубои в днешната програма:

От 16 часа:
Нефтохимик - Царско село
Несебър - ЦСКА
Севлиево - Берое
Сокол Марково - Дунав
Вихрен Сандански - Септември София
От 19 часа:
Ботев Гълъбово - Левски

Развитието на мачовете можете да следите в GONG.BG, както и в ефира на Дарик радио.