Левски отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа, след като изигра изключително посредствен мач на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ спечелиха с 3:2 реванша в София срещу Вадуц, но това бе изключително недостатъчно, защото загубиха първата среща с 0:1. Заради двата гола на чужд терен отборът от Лихтенщайн продължава напред в турнира. Делио Роси бе изпратен със скандирания „оставка“. След последния съдийски сигнал феновете счупиха седалки в сектор „В“ и ги хвърлиха по посока на тунела.

Левски започна активно мача и имаше превес. „Сините“ владееха повече топката и още в началните минути създадоха няколко опасни положения пред вратата на Вадуц.

Жерсон Кабрал в 10-та минута пусна много добър пас към Габриел Обертан, който реши да стреля от малък ъгъл, но Хирзел спаси без особени затруднения. Жерсон Кабрал отправи удар от разстояние в 14-та минута, но Андреас Хирцел плонжира и успя да избие топката. Давиде Мариани стреля от фаул в 16-та минута, но над напречната греда в аут. 

Серджиу Буш получи добър извеждащ пас в наказателното поле на Вадуц в 20-та минута. Той овладя топката и стреля, но в последния момент Мунтливер успя да сложи крака си на пътя на топката и тя излезе в корнер. 

Вадуц поведе в резултата в 25-та минута. Жодел Досу преодоля Иван Горанов и Аймен Белаид, след което продължи към Мохамед Кулибали, който стреля от границата на наказателното поле на Левски, Мариани закъсня с шпагата, Божидар Митрев реагира много слабо и топката влетя във вратата му. 

Давид Яблонски центрира в наказателното поле на Вадуц в 30-та минута, топката рикошира в Досу, след което кацна на напречната греда на вратата на Хирцел.

Жорди Гомес стреля от фаул в 33-та минута, но над напречната греда в аут.

Левски успя да изравни резултата в 35-та минута. Габриел Обертан се възползва от грешка на защитник на Вадуц, след което французинът заложи топката на Серджиу Буш, който с диагонален удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Андреас Хирцел.

Жерсон Кабрал центрира в наказателното поле на Вадуц в 42-та минута, където Серджиу Буш стреля с глава, но в аут. В добавеното време на първата част пред Милош Цветкович се откри не лоша възможност, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

47 снимки

Старши треньорът на Левски Делио Роси смени още на полувремето титулярния си вратар Божидар Митрев, а на негово място в игра се появи Мартин Полачек.

Левски поведе с 2:1 в резултата в 53-та минута. Мунтливер сбърка и с глава изпрати топката в краката на Аймен Белаид, който отблизо не пропусна да вкара. 

Вадуц успя да изравни резултата – 2:2 само минута по-късно. Милан Гаич центрира от фаул в наказателното поле на Левски, където Мартин Полачек излезе неразчетено и бе изпреварен от Игор Тадич, който с глава вкара топката в опразнената врата. 

Левски можеше отново да поведе в резултата в 65-та минута. Мариани пусна перфектен извеждащ пас към Серджиу Буш, който излезе сам срещу Хирцел и го преодоля, но румънецът стреля от малък ъгъл в аут. 

Мариани отправи удар от разстояние в 71-та минута, но Хирцел спаси. Две минути по-късно Жерсон Кабрал центрира в наказателното поле на Вадуц, където Станислав Костов стреля с глава, но слабо и Хирцел спаси без проблеми. 

Съдията Харви свири дузпа за Левски в 74-та минута. Буш се строполи в наказателното поле на Вадуц след съприкосновение с Мунтливер и арбитърът посочи бялата точка. Серджиу Буш стреля от бялата точка, но слабо, в десния ъгъл и Хирцел успя да спаси.

Левски поведе с 3:2 в 85-та минута. Жерсон Кабрал вкара много красив гол. С диагонален удар той вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Хирцел. 

Габриел Обертан овладя топката в 86-та минута, след което нахлу и бе съборен след съприкосновение с Визер, но съдията прецени, че няма основание да свири дузпа.  

Жерсон Кабрал отправи нов далечен удар в 87-та минута, но топката премина встрани от вратата на Вадуц. Милош Цветкович центрира в наказателното поле на Вадуц в 88-та минута, след което Илия Димитров стреля с глава, но в аут. Левски можеше да вкара четвъртия „златен“ гол в 89-та минута. Станислав Костов подаде към Мариани, който стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Хирцел. 

В добавеното време на срещата Станислав Костов не успя да сдържи емоциите си. Той се опита да изтегли играч на Вадуц извън терена, заради което бе изгонен с директен червен картон.

Така Левски отпадна по изключително срамен начин от Лига Европа още в първия квалификационен кръг на турнира.

Левски - Вадуц 3:2

0:1 Мохамед Кулибали 25'

1:1 Серджиу Буш 35'

2:1 Аймен Белаид 53'

2:2 Игор Тадич 54'

3:2 Жерсон Кабрал 85'

Левски: 21. Божидар Митрев – 19. Милош Цветкович, 28. Давид Яблонски, 3. Аймен Белаид, 4. Иван Горанов – 15. Давиде Мариани, 11. Антъни Белмонт, 13. Жорди Гомес – 32. Габриел Обертан, 9. Серджиу Буш, 26. Жерсон Кабрал

Старши треньор: Делио Роси

Вадуц: 1. Хирцел – 19. Фон Нийдерхойзерн, 27. Мюнтвилер, 23. Вайзер, 33. Гьопел – 14. Гаич – 20. Досу, 17. Матис, 7. Дражан, 10. Кулибали – 11. Тадич

Старши треньор: Роланд Врабец

Стадион: „Георги Аспарухов“

 Съдия: Робърт Кларк (Ирландия)