АЕК Ларнака победи Партизан с 2:1 у дома в първи мач от квалификациите на Лига Европа. Кипърците стигнаха до успеха след обрат. Куинси Мених изведе сръбския гранд напред в резултата в 18-ата минута, а в 34-ата Анхел Гарсия изравни. Победното попадение дойде в 70-ата минута и негов автор стана Хрвойе Миличевич.

Загубилият от тази двойка ще се изправи срещу Левски в плейофа за влизане в груповата фаза на Лига на конференциите, стига „сините” да успеят да отстранят малтийския Хамрун Спартанс.

 Срещата започна много силно за „гробарите” и това даде резултат в 18-ата минута. Фаусени Диабате проби отдясно и намери Куинси Мених в наказателното поле, а нидерландецът нямаше проблем да вкара за 0:1.

Домакините стигнаха до изравнителен гол с първия си удар по посока на вратата. След изпълненение на корнер в 34-ата минута Ненад Томович свали топката за Анхел Гарсия и испанецът изравни.

През второто полувреме АЕК беше далеч по-силният отбор и логично стигна до пълен обрат в 70-ата минута. Точен беше Хрвойе Миличевич след асистенция на Бруно Гама.

Реваншът в Белград е след седмица.