Изпълнителният директор на Левски – Иво Ивков, даде пространна пресконференция, на която говори за случващото се в клуба. Шефът на „сините” даде подробен финансов отчет, като говори и по други наболели теми, свързани с клуба от „Георги Аспарухов”.

Той призна за сериозен инвеститорски интерес, като в момента се водят преговори, които най-вероятно ще продължат до края на годината.

На пресконференцията също стана ясно, че Филип Кръстев ще продължи да играе за „сините” за още един сезон под наем.

"Три месеца изминаха от предишната ми отчетна пресконференция. Обещах да правя на всеки два месеца. Малко се забавихме, но имахме къртовска работа по лицензирането на клуба. Дадох интервю, в което засегнах голяма част отчетите. В изминалите три месеца се случиха толкова много неща. В последните десет години не са се случвали в нашия клуб. Сезона започнал с пълна депресия и завършил с много радост и опиянение. Искам да ви поздравя за Купата на България. Честит лиценз. Дума, която ми беше втръснала и напоследък никой не ме пита. Напълно естествено е Левски да пчели купи и да не говорим за лиценз.

От друга страна, когато поехме управлението двете неща изглеждаха мираж. Няма да повтарям широкоизвестни факти. Затова и толкова им се радваме. Имаме право да им се радваме и да им се усмихнем. Още веднъж – честито.

Дълго говорихме за гения на Стоилов, за работохолизма му и уменията му. За безкрайно ценната подкрепа на нашия генерален спонсор. Въпреки различията, успяхме да стиковаме нещата и да изведем Левски до тази позиция. Искам да кажа по една добра дума, защото не само парите са важни, за моите хора. Хората на Левски от административния екип на клуба, защото без тях нещата нямаше да са възможни. Благодаря на изпитаните бойци с опита си, които заварих без да са взимали четири заплати. Те извършиха къртовска работа. Те бяха наистина изстискани със седемдневни усилия в седмица. Благодаря на единствения юрисконсулт, който се справи с огромния обем на работа. Благодаря и на счетоводството на клуба. Благодаря на Пламен Петров, който е шеф на клубния магазин, който никога не е бележил такива продажби в историята си. Неговата дейност не се свежда само до това. Благодаря и на екипа на Мъри Стоилов. Следвайки неговия нечовешки темп, те направиха много за Левски. Благодаря на хората от ДЮШ, които ми дават най-голяма надежда за бъдещето.

Антон Узунов
9 снимки

Сега е моментът, с доза закъснение, да изкажа моята благодарност към всички. Честно казано не сме готови за титлата, но ние и за купата не бяхме готови… Аз съм много доволен от жребия за Лига на конференциите. Мисля, че ни се падна най-добрият съперник. Нима не чакахме толкова дълго мач срещу силен отбор в Европа. При всички положения ще има поне два футболни празника. Основните приходи са от билети за мачове, клубен магазин, абонаментни картни, тв права, реклама и т.н. Основните разходи бяха обезщетения, стари задължения. Чистим всичко при всеки удобен момент. Бивши треньори получиха 287 000 лева, Насиру 305 000 лева, иначе нямаше да имаме право на трансфери. Вече няма забавяне на заплати на административния екип на клуба, освен футболистите. Няма стотинка забавяне.

За интереса към акциите на клуба...

Да има истина, има интерес. Лично аз ги потърсих като нов спонсор. Защото нашият спонсор изнемогва да изпълни изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, компанията дори изпрати свои представители. Преди мача с ЦСКА видяха тренировка на Левски. После гледаха и мача. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Нещата са в зародиш. Никакви заплати са се договаряли. Ние търсим светло бъдеще за клуба. Трябва да продължим „Левски за левскарите” това е моята мечта. Има интерес, този процес ще продължи поне до Нова година. Левски трябва да се гордее, че подобна компания има интерес към клуба. Истината е, че аз ги потърсих като спонсори. Има писмо за намерение и толкоз. Разговорите продължават, няма нищо по-конкретно по темата.

БГНЕС
7 снимки

За Филип Кръстев...

"Честит ви Филип Кръстев за още една година. Снощи късно стана факт трансферът с Ломел след 2-месечни преговори със Сити Груп и представители на белгийския клуб. Сключихме сделка, която е добра за всички. Благодаря и на футболиста за професионализма, и на неговия агент Жейнов. Имаше много по-добри предложения за него, но той предпочете да остане в Левски за сума, която можем да си позволим. Увеличихме участието си по неговото възнаграждение, но колкото можехме да си позволим".

Относно мачовете с ПАОК...

"В непрекъснат контакт съм с колегите от ПАОК. Вървим към вземане на решение да няма фенове при гостуванията. Разговарях с нашите привърженици и макар и неохотно, те разбраха, че това е за доброто на клуба. Години чакаха да премерят сили с една от най-големите агитки в Европа, само че прагматичното мислене налага да вървим към това решение. То не е взето, но скоро трябва да отговоря на колегите от Гърция. Бях там пет дни, срещнах се с изпълнителния им директор и той искаше да ме убеди колко е важно да вземем това решение. Има препоръки на гръцката полиция и от УЕФА, макар и не писмено. И двата клуба имат наказания и са под заплаха да не участват в европейските клубни турнири. Много се извинявам на Сектор Б, тъй като те са най-големите потърпевши. Решението трябва да бъде взето утре", каза Ивков на пресконференцията си. Ще бъде затворен сектор Г и част от Сектор В, а отгоре ще бъде опънат транспарант с логото на УЕФА и надпис Equal game."

Относно задълженията на клуба към НАП

"НАП ли? Г-н Спецов обясни как стоят нещата. Левски има споразумение до декември. Левски има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се справи сам, а клубът ще трябва да покрие една голяма част - иска ми се 2 000 000 и да върим към една стабилност. Разликата между нас и ЦСКА, който фалира, е, че те имаха нещастието клубът да бъде управляван доста непрофесионално. Те бяха стигнали, че да не могат да обслужават другите си задължения. Г-н Спецов е прав, че ако Левски прави същото нещо, ще последва съдбата на ЦСКА. До декември трябва да стегне и изчисти една значителна сума. Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Имаме план Б, като например продажба на футболисти от гръбнака на отбора.”