Един от най-успешните чужденци в Левски и голям любимец на „сините“ фенове Саша Симонович е категоричен, че отборът на Станимир Стоилов има шанс да се пребори за място в Топ 3 и да играе в Европа това лято. Сърбинът, който със семейството си избра да остане в България след края на кариерата си и постепенно търси все по-добра реализация като треньор, пожела здраве и положителни емоции не само на левскарите, но и на всички футболни фенове през 2022 година.

„Време е да започнат да ни се случват повече хубави неща. Вярвам, че ще е така. Много е трудно да се коментира Левски в момента, защото периодът е такъв. Когато няма мачове, само хората в кухнята са наясно с някои процеси. Със сигурност съм оптимист и още преди време казах, че Мъри, Сираков и Боримиров са правилните хора за клуба и им имам пълно доверие, че ще успеят да го преведат през този труден период. Когато няма достатъчно средства, най-важното е да не се допускат грешки на всички нива. Специално за представянето на терена от важно значение ще е селекцията. Вярвам на преценката на Станимир Стоилов и ако е уцелил с новите попълнения, със сигурност отборът може да се пребори за място в Топ 3 още в края на сезона. Нормално е да си пожелаваме триумф за Купата на България, но действителната класа и стойност на един отбор се виждат най-вече в първенството. Шест точки изоставане от Черно море и Ботев не са толкова много. Славия не мисля, че ще удържи преднината си до края на сезона. Отборът на Загорчич играе добре, но ми се струва, че Левски има класата да е преди него в първенството. Пожелавам си силен старт срещу Локо Пд, който ще даде важно самочувствие и мотивация за още по-голяма подкрепа от страна на феновете в следващите двубои. С изключение на няколко поста не мисля, че даже ЦСКА има кой знае какво превъзходство. Въпросът е футболистите, които в момента са в Левски, да покажат необходимата форма и да защитят и своето реноме, и това на отбора, за който имат честта да играят“, категоричен е Симонович.

„Не мисля, че трябва да се коментира като нещо негативно това, че отново се привличат чужденци. В отбора сега има достатъчно качествени български футболисти, но с тези ресурси в клуба трудно ще се привлекат добри момчета от други отбори в първенството. Ако бразилците и това момче, което участва на турнира за Купата на Африка, паснат, конкуренцията в състава ще се усили и това ще гарантира повече победи, ще видите! Мъри е способен да извлича максимума и от младите и е склонен на търпение, когато вижда, че някой работи сериозно и иска да се развива. Видяхте какво се случи и с Билал Бари, който в края на есента даде известни надежди. Важно е сега и той да продължи да се развива, а не да се връща пак крачка назад. Чух, че се е прибрал след празниците с известни функционални проблеми и ще го глобяват. Това не говори добре за нивото му на професионализъм. Явно досега е бил в далеч по-малки клубове и му е нужно време да осъзнае какво точно се иска от всеки футболист на Левски“, добави Саша пред „Мач Телеграф“.