Левски се намира в серия от 434 минути без допуснат гол. Отборът за последно допусна гол в 16-ата минута при гостуването на Пирин Благоевград, спечелено с 2:1, а след него нареди четири мача със суха мрежа. 

През първия полусезон играта на отбора в защита беше сериозен проблем. Отбраната и вратарят Пламен Андреев често се пропукваха, което доведе до загуба на много точки и изоставане от лидерите. 

По всичко изглежда, че през зимната подготовка е работено върху този компонент, защото сега "сините" действат значително по-добре и с по-голяма увереност в този компонент от играта. А когато полевите футболисти се пропукат, на преден план излиза Пламен Андреев. Младият страж блесна с няколко ключови намеси в последните срещи и показа, че отново се намира в страхотна форма, а колебанията от първия полусезон са вече зад гърба му. 

startphoto.bg
81 снимки

В срещите от въпросната серия треньорът Николай Костов трябваше да преквалифицира централните защитници Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап като ляв и десен бек, тъй като Цунами и Патрик-Габриел Галчев имаха наказания, а отборът остана с по един краен защитник, което пък не е типично за тим с високи цели, какъвто е Левски. 

За Левски сега предстои много тежка серия от мачове. Столичани ще се изправят последователно срещу Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море. На този етап изглежда, че един от най-големите проблеми в отбора е решен, но следващите четири срещи ще покажат дали това наистина е така. 

В прикаченото видео може да видите част от спасяванията на Пламен Андреев в последните четири мача на Левски.