Надеждите на Левски да си върне Габриел Обертан почти угаснаха. Вчера от настоящия му клуб Ерзурум ББ съобщиха, че французинът ще отсъства от терена между 6 и 8 седмици, като това е минимумът, който изисква за лечение контузията му.

36 снимки

Първоначалните прегледи соечеха, че той ще е в лазарета за месец. Задълбочените изследвания обаче са показали, че офанзивният халф има скъсано сухожилие. Габриел получи травмата по време на домакинството на Фенербахче, загубено с 0:3.

Обертан има договор с Ерзурум ББ до края на шампионата. "Сините" се надяваха той да успее да разтрогне контракта си през зимата и да пристигне на "Герена" като свободен агент. По осъществяването на сделката работи бившият собственик на клуба Спас Русев. Именно той щеше да покрива и голяма част от месечното възнаграждение на бившия играч на Манчестър Юнайтед. Русев бе човекът, който привлече Габи в Левски през лятото на 2017 година.

Наставникът на столичани Славиша Стоянович разчиташе да го има в състава си за пролетта, но очевидно това няма да се случи.