От Левски пуснаха официално юбилейна фланелка, с която ще се отбележи 110 години от създаването на клуба от „Герена“. По-рано през деня на официална пресконференция мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, обяви, че са изработени 8000 бройки, като проектът е на стойност от 500 хиляди лева.

На проведената днес пресконференция, на която беше обявено пълното изплащане на главницата по дълга към НАП, управителят на официалния магазин на „сините“ Виктор Викторов презентира двулицева фланелка.

От едната страна, която е в синьо и златисто, са представени важни моменти от историята на Левски. Второто лице е в червено и жълто, какъвто е първият екип на клуба. Викторов обяви, че дизайнът е по идея на изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Наблюдателни фенове обаче споделиха интересни снимки, от които става видно, че Левски е копирал екип на германския Мюнхен 1860.

През 2010 г. лъвовете презентират почти същия екип по случай 150-годишнината си.

Мюнхен 1860

Любопитен факт е, че Левски пусна в продажба трикото в 19:14 часа, но онлайн-магазинът на „сините“ не издържа на напора от искащите да си купят новата фланелка. В нейни „манекени“ се превърнаха Николай Михайлов и Валери Божинов.

startphoto.bg
10 снимки

При анонса от Левски написаха в официалната си Facebook група:

🥇 Най-уникалната фланелка, правена у нас досега!
💙❤️ Изтъкана от история и любов!
🫶 Фланелка за всеки „син“ фен, който е минал през Ада и Рая с любимия клуб през тези 110 години!
🔝 Първата по рода си двулицева юбилейна фланелка вече е в продажба!
👉 Можете да я закупите тук - https://bit.ly/4aw7C5q , както и в официалния магазин на клуба!
🫶 110 години история в една фланелка!
💙 110 години години „Левски“ – вчера, днес, утре и завинаги!