Предводителят на Левски – Николай Костов, даде редовния си брифинг преди гостуването на Етър Велико Търново. Треньорът на „сините“ говори по множество теми, свързани с неговия отбор, а накрая говори и за актуалния Конгрес за футболен президент в страната.

„Имахме достатъчно време да помислим с какъв състав да излезем срещу Етър. Странно е, че с последния в класирането ще играем без типичен централен нападател. Това, с което разполагаме, мисля, че е достатъчно, за да излезем и на терена в Търново да победим Етър. Този тим предлага интересен футбол, бяха близо да победят някои от противниците си и заслужава уважение от наша страна“, стартира Костов.

„Футболът е игра на епизоди. Надявам се да няма често грешки от нас. Галчев допусна такава, но не му се сърдим за това му решение. Това беше решаващо за това да не победим Крумовград. Ако бяхме 11 срещу 11, тимът ни е способен да сменя хода на игра на темпото. Не мога да говоря за уроци, които са толкова съществени. Трябва да сме внимателни в такива епизоди, да не се повтарят груби грешки, които после влияят на играчите“, продължи Николай Костов.

„Етър играе комбинативно, без да се защитават солидно. Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Пожелавам им го. За Светльо Петров мога да кажа, че е добър от младите треньори. Пожелавам му успех“, каза още треньорът на „сините“.

„Не е от съществено значение липсата на резервна скамейка. Помощник треньорът е абсолютно наясно с нашите идеи и детайли, които се обсъждат. Не трябва да отдаваме такова голямо значение на това. Това, че отсъстват някои играчи, нека сме реалисти – най-важно е да се развиваме тук от два месеца и половина. Някои футболисти се включиха доста по-късно. Не искаме да изпадаме в заблуждение, че имаме готов отбор, който да мачка наред. Имаме добри футболисти, които трябва да се подобряват“.

„Не можем да си позволим да подценим никой. Може да има в сама една ситуация на играта. Но генерално – няма как. Не бях разбран за 15-те минути и червената ни зона. Винаги играчите попадат в сложни ситуации. В тях или оцеляваш, или умираш. Имаме футболисти, които имат развит интелект и вярваме, че могат да излизат бързо от сложните ситуации“.

„Разклатени сме малко от последния мач. Имахме достатъчно публика с Крумовград, която добре поддържаше отбора – разклатени сме. Абсурд е да се мотивират играчите, след като самите те ще постигнат въпросните цели, следвайки идеите си. След мача с Крумовград имахме тренировка и там взеха участие играчите, които не бяха взели дейно участие. Останалите тренираха в залата и там не са видими. Там имаме йога, възстановителна тренировка. Сега предстоят три почивни дни заради националния отбор. Не почиваме ние само, а всички отбори. В тях не искаме да излезем от ритъм, а връщаме енергията на нашите играчи. Не сме като Лудогорец да сменяме играчите си на 2-3 мача. Имаме си нашето виждане за тези неща, следваме си ги. Нека да не злоупотребяваме с бройките на свободните дни. Защо трябва да се пишат тези неща, които не са верни. От журналистите зависи това. Не може всеки път да опровергаваме всичко, което се пише“.

„Винаги е важно на какъв терен играем. Съобразяваме се абсолютно от него. Знаем на какъв ще играем сега и как да подходим за мача. Съобразяваме се с него и възможностите, които можем да имаме в Търново. Много е сложен този въпрос за президент на футбола тук. Имам мнение, макар да съм бил малко в България. Ако си го кажа, ще бъде противоречиво. Сега интересът е изострен кой и как. Имам си мнение и как дори. Даже, ако започнем от ДЮШ и развитието на футболистите. Ако започнем оттам, махаме таксите веднага. Намаляваме и клубовете. Тук не са нужни 100 клуба, които да развиват деца. Най-добре да млъкна, докато не съм се разприказвал и да си набера противници още“, завърши Николай Костов.