„Аз съм виновен“, обяви Николай Костов след дербито с ЦСКА. В неделя Левски претърпя пълен крах. И той бе втори поред в разстояние на четири дни, след като в сряда Лудогорец посини от бай „сините“ – 5:1! Единствената утеха в неделя пък бе, че тимът от „Герена“ загуби само с 0:2 от четата на Нестор Ел Маестро, нищо че за 90 минути стоеше повече като боксова круша, а не като отбор, който надгражда и ще играе някаква по-сериозна роля в първенството от тази на спариг-партньор.

За капак „сините“ ще трябва със зъби и нокти да драпат до единствената им цел – виза за Европа. Третото място е мираж, а четвъртото ще донесе бараж, ако Лудогорец или ЦСКА триумфира със Sesame Купа на България.

100 снимки

В неделя Николай Костов се размина с виковете: „Оставка!“. Но не му се размина в коментарите на официалната страница а клуба. „Мач Телеграф“ пише, че според запознати за смяната му настояват и мнозина от фигурите, чиято дума се чува на „Герена“, както и част от членовете на клубната управа. На този етап обаче Наско Сираков не ще и да чуе дума за подобен ход. Според него вината за слабите резултати не е само на Костов. Освен това харесал опитите му да наложи стил с много подавания и владеене на топката. А и в момента първенството е в доста напреднал етап и Костов заслужава шанс да го довърши.

За мнозина обаче нещата може да станат само по-зле, а не по-добре. Особено при шокиращата разлика, която се получава в представянето на Левски през първото полувреме и след почивката. От дербито със Славия насам „сините“ са гроги през втората част. С ЦСКА няколко души едва завършиха двубоя. Така под въпрос бе поставена физическата подготовка, за която отговаря Тимур Скорих. Костов обаче има пълно доверие на украинските си помощници и тяхното мнение е решаващо за него в сравнение с това на останалите хора в щаба му.

94 снимки

Играчите също не вярват, че с тактиката, която налага Костов може да постигнат нещо. Освен това тя може да се окаже фатална не само за Пламен Андреев, но и за Иван Андонов, ако повтори грешката си, довела до попадението на Тобиас Хайнц. Засега Андонов ще продължи да пази, но със сигурност ще бъде разкъсан, ако не се превърне в стена за играчите на Черно море и предстоящото гостуване на Тича“.

Засега Сираков устоява на укорите, че има прекалено голямо доверие в Костов. Ситуацията обаче може да се окаже необратима, ако Левски се срине и в Морската столица.