Защитникът на Левски Начо Монсалве даде интервю за клунбата телевизия на "сините". В него бранителят даде яснота около своята контузия и кога трябва да се завърне на терена. 

27-годишният испанец сподели за живота си в България, както и за времето, прекарано в испанския гранд Атлетико Мадрид, където има записани минути за първия отбор. Накрая той сподели и очакванията си за дербито с ЦСКА тази неделя.   


Начо, в началото на седмицата започна тренировки със своите съотборници. Какво е твоето състояние и как се чувстваш след тежката контузия?

- Да, започнах в понеделник с основната група. Подготвях се сериозно във фитнеса през първата седмица и трябваше да съм внимателен с натоварванията. Вече обаче се завърнах към тренировките и съм много щастлив да съм заедно с отбора. Сега вече мисля само за това как да се върна в игра.

Това ли е най-тежката контузия, която си получавал досега?

- Не, преди две години имах травма в коляното. Тази обаче беше по-различна, тъй като беше в областта на ребрата. Както казах, тренирах здраво и сега гледам напред с мисъл да се завърна в игра.

Какви са прогнозите за своето завръщане на терена?

- Зависи от резултатите, които ще покаже скенерът. Първо трябва да премина прегледи, следват срещи с доктора, както всеки ден и предстои да разберем.

Getty Images/Gulliver
2 снимки

Сега нека поговорим за по-приятни неща. Свикна ли вече с живота в България?

- Щастлив съм. Радвам се, че играя за един от най-големите клубове в България. Горд съм, че имам възможността да защитавам цветовете на тази фланелка. Ние просто трябва да изкачим Левски там, където заслужава да бъде – в първата тройка. Трябва да направим всичко възможно да подобрим нещата.

А какво мислиш за футбола тук?

- Мисля, че тук се разчита много на физическите единоборства за разлика от Испания и Нидерландия, където съм играл. Но както казах, аз съм част от един голям клуб и трябва да го върнем там, където му е мястото.

Спомена Испания. Ти започваш футболната си кариера в Атлетико Мадрид. Какво си спомняш от тези времена и кои са най-важните уроци,  които „червено-бялата“ академия ти даде?

- Да, играх там 11 години и научих наистина много. Тренирал съм и имам минути за първия отбор. Мисля, че там изградих основите на своята кариера. Имах много добри треньори и страхотни съотборници. Бях редом до много големи играчи и се стараех да уча от тях всеки ден.

След това имаш период в Нидерландия. Как ти се стори футболът там?

- Определено е различен. В Испания се залага много повече на техниката и тактиката, в Нидерландия играеш на големи пространства и трябва да се учиш да се защитаваш в рамките на тези големи пространства. Много по-различно е от Испания, но това беше едно различно преживяване за мен, което ме научи на много неща.

44 снимки

Какво знаеше за Левски преди да дойдеш и какво те впечатли, когато дойде в тима?

- Знаех, че Левски е голям клуб с най-много привърженици в България. Че има велика история. Преди да дойда тук, хората ми разказваха, че това е като Реал Мадрид в България.

В неделя предстои мач срещу ЦСКА. Какви са твоите очаквания?

- Трябва да спечелим. Длъжни сме да печелим всеки мач в този клуб. Загубихме две поредни срещи, но винаги трябва да гледаме напред и да мислим само за победа в следващите двубои. Този мач е по-различен, предстоят ни 90 минути и трябва да сме готови за тях.

Предстои да празнуваш своя 27-ми рожден на 27 април. Ако те попитаме сега, какво би било твоето желание за рождения ти ден?

- Със сигурност победа над ЦСКА и завръщане на терена.