Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди гостуването на Царско село. Срещата е в сряда от 17:30 часа. Той заяви, че държавата трябва възможно най-бързо да построи нови стадиони. 

LAP.bg
11 снимки

„Знаете, че казах, че ще запазя толерантно отношение към всички клубове. Не желая да коментирам други клубове. Не е приятно, когато се играят мачове без публика”, започна Стоилов.

„Засега 100% пропуска мача Георги Миланов. Всички останали може да се възстановят до утре. Ще изберем всички, които са най-добре. Ако има проблем, няма да поемаме рискове”.

„В планината има повече сняг, отколкото на нашия стадион. Надявам се условията да са добри за игра. Според възможностите да показваме футбола, който трябва да покаже нашия отбор. Драган Михайлович тренира с отбора, ще преценим дали да играе”, продължи той.

„Беше важно за нас да продължаваме да подобряваме играта си в защита. В атака имахме моменти, които пропуснахме. Не мисля, че Левски може да има проблеми с вкарването на голове. По-бързо един отбор може да се обучи да играе в защита. В атака понякога идват индивидуални проблясъци и класа. В защита играта започва от нападателя. В атака тренираме изнасяне на топката. Имам забележки в изнасянето на топката, в намирането на свободните пространства. Това, че не получаваме гол, не значи, че не сме допускали шансове пред нашата врата”.

„Когато става въпрос за футбол, винаги мога да кажа мнение. Винаги съм смятал, че една държава трябва да се обърне с лице към спорт номер едно в света. Така, както се помагаше за строителство на бази, така трябва да се помогне на клубовете, каквито сме и ние. Държавата трябва да помага на всички, да строи бази и стадиони. Такива индивидуални консултации не ги приемем. Трябва да са масови. Държавата трябва да помисли как да помогне в изграждането на модерни стадиони. Клубовете нямат възможност сега. Ако искаме да развиваме, трябва да обърнем внимание на футбола. Не знам на какво  не се помага, освен на футбола. Не може да минават някакви консултации без присъствие на левскари. Нормално е да се помогне на двата водещи клуба. Надявам се да има консултации, а не празни приказки. В България трябва да се построят стадиони на живот и смърт по най-бързия начин”, каза Мъри.

„Добре познавам отбора на Царско село. Това е отбор, който винаги се опитва да играе футбол. Играта им не отговаря на точковия актив, който имат. Винаги излизат да се надиграват. С треньор като Любо Пенев, отборът ще се опита да играе футбол. Дано условията да са добри за игра. Надявам се нашия отбор да спечели мача”.

„Спекулациите си ги правите вие. Всичко, което имам да казвам, го казвам на футболистите. Максимално открит съм към вас медиите. Ако имаше нещо вярно за Цоневи, щях да ви го кажа. Божидар Краев е играч на друг клуб и има договор. Не мога да го коментирам. Той сам трябва да си реши какво иска да прави. Ако иска да играе в Левски, ще помислим по този въпрос. Предполагам, че ще се появят хиляди спекулации. След като не съм казал нищо на играчите и на вас, отговорът е спекулация. Всеки може да си напише каквото иска. Създава се излишно напрежение, което не е добро за футбола”.

„Факт е, че нямаме постоянство в играта. Разбирам го напълно. Желанието е да играем добре и да печелим. Най-малкото да не отстъпваме от стила на Левски. Има проблеми с играта с топка, не можем да си позволим да играем неуверено и да не доминираме. Трябва да подобряваме стила си. Мисля, че имаме достатъчен брой играчи. Не се оплакваме от липса на играчи. Колкото има, ще се справят. Нека и те самите да са подложени на по-голямо натоварване. Така растат”.

„Не мога да говоря по финансовите въпроси. Обърнете се към г-н Иво Ивков”, завърши Стоилов.