Нападателят на Левски Станислав Костов няма да се размине без операция и ще трябва да се подложи на хирургическа интервенция. Костов е в Мюнхен за медицински прегледи на травма на бедрото, но изследванията са показали, че има леко разкъсване на сухожилието на адуктора.

Въпросната травма няма да мине без операция, затова Костов остава в Германия, където ще се подложи на интервенцията. Той игра за последно на първи август в мача срещу кипърския АЕК Ларнака от турнира Лига Европа, а сега след тази операция се очертава още по-дълго отсъствие.

По предварителни сметки нападателят трябва да отсъства около шест седмици за такъв тип контузия, но повече детайли, както и план за рехабилитацията той ще получи след като премине самата операция.

Миналогодишният голмайстор на първенството се надяваше, че травмата е по-лека и ще се размине само с медикаментозно лечение, инжекции, почивки и масаж, но се очаква да отсъства поне до началото на ноември.

Така опциите пред треньора на Левски Петър Хубчев за атаката се ограничават с Найджъл Робърта, Дени Алар и евентуално връщане на крилото Станислав Иванов на върха на атаката.