Левски ще направи необходимото да задържи капитана си още поне един сезон на терена. Спортният директор Ивайло Петков има намерение да предложи нов договор на десния защитник живко Миланов, съобщава вестник "Тема Спорт".

Преди няколко дни ветеранът за пръв път съобщи, че сериозно се замисля да окачи обувките на пирона. На "Герена" обаче нито имат набелязан друг краен бранител, нито смятат с лека ръка да пренебрегнат и лидерските качества на Миланов.

35-годишният ветеран е един от тези в съблекалнята на Левски, които имат влияние спрямо колектива и се ползва с авторитет от играчи, треньори и ръководство. Точно това е причината да му бъде предложено да остане на терена почти до 37-ия си рожден ден. 

Капитанът на "сините" има договор до края на този сезон. През зимната пауза той и спортно-техническото ръководство ще седнат да разгледат възможностите за оставане на играча за още една година до лятото на 2021 г.

Предвижда се опция, след като със сигурност обяви кога ще се откаже, да остане на работа в клуба. Димитър Иванков, на когото Левски обеща да поеме оперативното лечение и възстановяване, също ще продължи на "Герена", но към момента не е ясно дали в школата, или в скаутското звено.