Левски приема Славия в най-старото столично дерби от 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя минута по минута. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Радослав Гидженов.

„Сините“ се върнаха на победния път след нулевото равенство срещу Крумовград у дома, побеждавайки намиращия се на дъното Етър с 3:0 на „Ивайло“. Джавад Ел Джемили блесна за столичани с две попадения, а третото бе дело на намиращия се в добра форма Марин Петков, който по-рано тази седмица донесе престижния успех на младежите над Полша в европейска квалификация.

Левски записа четири победи в пет мача, а веднъж завършиха наравно. Хиксът дойде при нулевото равенство с Крумовград. Тимът на Николай Костов има само един допуснат гол от началото на пролетния полусезон в efbet Лига, като заема четвъртата позиция с актив от 48 точки, на девет от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. "Сините" обаче навлизат в тежка серия от двубои до края на редовния сезон, като след Славия им предстои гостуване на шампиона Лудогорец, дерби с ЦСКА, пътуване до Варна за среща с Черно море и домакинство на Берое. 

Славия от своя страна е на десето място с 29 пункта, като ще се опита да остане без поражение при визитите си през пролетта след равенството с ЦСКА 1948 и победата над Локомотив София.

И в двата състава има липсващи играчи. В този на Левски има трайно контузени футболисти като Асен Митков, Илиян Стефанов, както и Фабио Лима. Наказан е Хосе Кордоба, което ще бъде поблем за наставника Николай Костов относно защитата. Нападателят Билал Бари се завърна за Левски и донесе победата с 1:0 над Спортист Своге в контрола, но все още не е отов да бъде титуляр.

Поради контузии в отбора на Славия за срещата отпаднаха капитанът на Славия Галин Иванов и крилото Денислав Александров, но пък Куентин Зеедорф ще бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич.