Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да бъде взето на предстоящата среща между Георги Иванов и ръководството на СДВР. И причината затова са поредните ексцесии, които белязаха битката между Левски и ЦСКА, пише „Мач Телеграф“.

Както е известно, преди срещата бе открит арсенал от пиротехника, на който може да завидят дори и властите в Китай. След това жена и двама мъже бяха ранени в Сектор А от хвърлени по тях ракети. За капак фенове на „сините“ се биха с охраната, а в битката по-късно се включиха и част от тарторите на агитката от Сектор Б.

И именно заради това ще се инициира новата среща между Георги Иванов и органите на реда, чиято цел е да се спрат грозните изяви по трибуните.

94 снимки

Тези в неделя са шокирали агентите, дошли да гледат играчи на двата отбора, както и роднините на новите попълнения като Патрик Мислович и Улаус Скаршем.

Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото – дербито да се върне на клубните стадиони, но без гостуващи фенове. Тогава клубове отхвърлиха тази възможност, но сега тя става единствената алтернатива пред най-крайната мярка – мач при закрити врата, което наскоро бе приложено в Гърция.

Твърди се, че искането ще бъде направено от СДВР, а БФC ще трябва да се съобрази с него. Очаква се дори санкцията да бъде въведена още за следващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще се пресече и печатането на фалшиви билети, които стана патент на гостуващите фенове и ощетява символичните домакини. Разбира се, докато на „Българска армия“ текат ремонти, Левски ще бъде задължен да играе с „червените“ на Националния стадион.

100 снимки

Не е ясно обаче дали теслата няма да бъде въведена и за останалите столични битки, след като „Овча купел“ редовно е опустошавана от „сини“ и „червени“.

Пловдив изпревари София и дербито между Локомотив и Ботев през този сезон се проведе без гостуващи фенове. „Санкцията“ бе въведена заради ремонтите, които текат там. „Черно-белите“ обявиха, че могат да приемат само 250 привърженици на „канарчетата“. А това, естествено, не се хареса на опонентите им. Причината е, че бройката за чужди на Колежа е почти 10 пъти по-голяма. И така се стигна до соломоновското решение – да няма фенове на символичните гости.