Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров се върна към гола, който вкара на Глазгоу Рейнджърс при загубата с 2:3 в първия мач и направил възможен успеха в реванша в София преди 31 години.

"Връщаш ме много години назад с невероятни спомени и мигове. Излязохме на "Айброкс", стадионът беше пълен, атмосферата уникална. Излязохме 30 минути преди началото на мача да загряваме. На стадиона имаше сигурно 4 или 5 хиляди човека, но за 20 минути този стадион се напълни. Това ми беше първото впечатление и след това атмосферата на самия мач. Радвам се, че успяхме да отстраним един гигант в европейския футбол и се радвам, че успях да вкарам гол. Този гол допринесе за отстраняването на Глазгоу Рейнджърс зна реванша в София", каза Боримиров пред клубната телевизия на "сините".

"Бях на 23 години тогава. През целия си съзнателен живот съм се опитвал да играя със сърце и душа за отборите, в които съм играл и за националния тим. Когато си поставям цели и съм последователен, обикновено ги изпълнявам. На този мач една от целите ми бе да вкарам гол. През 1993 година започнах да вкарвам голове, 91-а и 92-ра ми бяха по-слаби години, докато се утвърдя като основен футболист на Левски. Минал съм през доста перипетии, но успях", добави той.

"Няма лесни мачове, лесни са, когато си ги направиш. Ние бяхме изцяло концентрирани заради резултата в първия мач на "Айброкс", защото бе достатъчно победа с един гол. Мачът започна добре за нас и поведохме с гол на Сираков. След това те изравниха. Щастието и постоянството по време на мача ни се отблагодариха с гола на Ники Тодоров, който вкара невероятно. Когато го видя, винаги се връщат емоциите по време на мача. Стадионът беше пълен, имаше около 50 хиляди. Нашите фенове ни подкрепяха от първата до последната минута. Това са незабравими мигове", спомни си той.

"За мен всяка една победа, постигната с Левски в евротурнирите, има важно значение. Така че аз не ги степенувам. Мисля, че това бе шестнайсетфинал с Глазгоу, след това отидохме срещу немски колос като Вердер Бремен. Да елиминираш гранд като Глазгоу Рейнджърс бе постижение за футболен клуб Левски", сигурен е Даниел Боримиров. 

подкрепя българския спорт