Набиращият популярност сайт за анализи за Левски, "Синя приказка", излезе с коментар по случай напускането на полузащитника Илия Юруков. В краткия анализ прозира твърдението, че самият младок не е издържал на високото напрежение по време на домакинствата на тима на "Герена". Това навярно е било част от причината да не успее да утвърди място в стартовата 11-торка на "сините" през последните сезони. 

Ето и пълното изявление, без редакторска намеса:

Напускането на Юруков е естествено и логично продължение на нещата при него. Вече 3-4 години е налаган и не можа да дръпне напред в развитието си и от негова гледна точка е съвсем нормално да се пробва в друг отбор. Дали причината е в него или в треньорите с които е работил през годините, е друг въпрос, но неразвитието му е факт. Отделно негови роднини са ни казвали на лични съобщения, че им е казвал, че като излезе пред повече публика на Герена, краката в първите 20 мин. са му вцепенени. Причината за напускането му не е в забавянето на заплати, Юруков още преди една година е изявил желание пред клуба да напусне и да се пробва в друг отбор. Дано в другия отбор в който продължи кариерата си и където няма да има такова напрежение за задължителни победи и феновете няма да са така взискателни, да успее да се развие и да направи една добра кариера...


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.