28 души са арестувани след дербито Левски – ЦСКА, а двама служители на реда са пострадали, информират от столичната полиция.

В официалната информация след двубоя от 28 кръг в efbet Лига, органите на реда съобщават, че  в „резултат на създадената организация от ръководството на СДВР, не се допусна напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща на Националния стадион "Васил Левски" между отборите на Левски и ЦСКА“.

По време на мача на стадиона имаше сблъсъци на фенове с органите на реда, както и с охранителна фирма.

„От началото на футболната среща  до момента са задържани 28 души – осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни  - сред които и четирима малолетни“, информират още от СДВР, цитирани от БТА.

„Има и пострадали служители на реда - двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето. Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти. Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора“, съобщават властите на реда.