Съпругата на великия футболист Георги Аспарухов - Гунди, Лита Маркова, коментира филма "Гунди - Легенда за любовта", като разкри интересни подробности и даде любопитна информация за живота на великия футболист на Левски и България.

"Много е шизофренично да го гледам отстрани. При първото гледане на филма имах чувството, че става дума за някой друг. След това чувам мои думи в устата на едно красиво момиче. След второто гледане нищо не помнех, а това чувство, че е много истинско. Запознахме се с Гунди на 16. Той беше първо волейболист. Да, нямах интерес към момчета тогава, не знам защо. Имах ангажименти – волейбол, пиано, уроци. Прилича главният актьор на него. Има моменти, когато сякаш ме гледа Георги от екрана. За мен Гунди е жив. Винаги, когато говоря за него, ми е много приятно. Обадили са се в Левски, след като сме оженили и после на моите родители, и така историята започна. Нямаше какво да направят родителите ми, нямаше как да ме спрат. Това отдаване на любимия човек е на неповторимо", започна Лита Маркова.

"В този момент, в който се женим, той вече е Гунди. Трудно произнасям това. За мен той е Георги. Не съм ревнив тип. Беше страшно ухажван. Имаше букети на вратата, телефони. Не ме гледаха другите жени тогава с добро око. Георги не ми даваше повод да се чувствам неудобно. Аз си знаех, че съм неговата жена. Ревността означава и да подценяваш себе си. Майка ми не беше против Гунди, но възразяваше това да си прекъсна следването и да отида в Пловдив, за да се оженя на тази възраст. Сега я разбирам, но след това тя оцени това и бяха в чудесни взаимоотношения с Георги. Той е търпелив и възпитан. Неговото семейство го е възпитало така, както всеки човек трябва да бъде възпитан – на доброта, честност", продължи тя.

"Преди да вдигнат онази кола във въздуха, тълпата така ги буташе, че се залепяха за предното стъкло, имах чувството, че ще ни смачкат. От момента, в който оперираха левия крак на Гунди, той игра с жестоко увреден крак. Разбра се, че имаше контузия там, но нямаше на десния крак. В България го удряха, на международни мачове го пазеха. Знаеха как да се пазят професионалистите. Тогава беше хубав футболът в България. Не се е коментирало това с Държавна сигурност. Георги беше потиснат, с недомлъвки. Беше споделил с един свой приятел и аз разбрах. Георги получи телеграма, че му се забранява да пътува и побесня. Въпреки забраната, ние заминахме. Любовта към него беше огромна и той не усещаше славата, но никога не бяхме сами. Хората му казваха „президента“. Не смееха да го пипнат", добави съпругата на Гунди.

"Той отказа на Милан и каза, че няма да стане. Предложиха му невероятни условия. Тук изкарваше 150 лева на месец, а на победа му даваха 30 лева, от които 3 лева данък, както и 2 лева ергенски данък. Той отказа невероятните условия адски спокойно. Ако бяхме останали в Италия, нашите семейства щяха да бъдат унищожени тук. Осем години бяхме общо заедно. Георги взимаше Андрей навсякъде със себе си. Във филма го има и ме попита дали да вземе сина ни във Враца, но това не се случи. Андрей усети колко го е обичал баща му. Това ми беше голямото притеснение. Аз и Андрей харесахме филма", завърши Лита Маркова.

Вижте повече във видеото!