Новият наставник на Левски Пепе Мурсия идва с дългосрочна цел в София. Той има намерение да изгради стратегия за развитие на клуба и да създаде конкурентен отбор. 

Специалистът е очакван на "Герена" през уикенда, но ще води отбора, след като минат медицинските прегледи на футболистите след почивката. Той показа, че е добре запознат със "сините". 

"Езикът на футбола е универсален и се говори навсякъде. Аз изложих философията си пред директора Георги Иванов и си стиснахме ръцете. Идеите ни с него за играта са еднакви и затова се разбрахме", заяви Мурсия пред вестник "Меридиан Мач".

"На първо място искам съблекалня без проблеми с футболисти и които вярват в качествата си и имат амбиции. Второ, задачата ми е да направя силен отбор. Целта е да съборим Лудогорец и да побеждаваме ЦСКА. Трето, Левски трябва да има ясна стратегия за години напред", сподели специалистът. 

Той разкри как се е стигнало до споразумението и обяви, че познава Левски много добре от силните му евроизяви в евротурнирите през 80-те години на миналия век. 

"Левски ме потърси и се свърза с мен. Те бяха проучили визитката ми и знаеха всичко за мен. Знам, че Левски е голям отбор не само в България, но и в Европа. През последната година е загубил позиции и моята задача е да ги възвърна."

"Бързо се разбрах с клуба, защото офертата беше много добра. Важно за мен беше, че Левски е с големи традиции. Познавам го много добре, все пак от много време съм във футбола. Левски беше много силен отбор и играеше редовно с испански тимове миналия век."

"Говорих с Гари Родригес и той ми разкри много неща за клуба. Освен това проверих и в интернет за какво става въпрос, все пак трябваше да покажа уважение към клуба, който ме търси", сподели още Мурсия. 

Единственият му опит извън Испания към момента е начело на румънския Брашов през 2011 г. Периодът му там приключва само за три седмици, но той разкри и каква е причината за това. 

"Останах там за кратко заради личен проблем. Тогава съпругата ми получи мозъчен удар и беше на смъртно легло, не знаех дали ще оживее. Заради тази лична трагедия напуснах Брашов."

"Но сега, слава Богу, всичко е наред, тя се възстанови. Надявам се да имаме дълъг семеен живот заедно", сподели още Мурсия пред изданието.