Първият полуфинал между Лудогорец и Левски показа, че разликата между „зелени“ и „сини“ не е чак толкова голяма в чисто футболно отношение. Двата отбора справедливо не се победиха. Резултатът отговаря на показаното, макар че спокойно можеше да е равен с голове, което щеше да даде по-добри шансове на Левски преди реванша на „Георги Аспарухов“.

След срещата, а и още преди нея от лагера на шампионите признаха, че мястото на софиянци не е във втората шестица. Факт. Левски го показа на терена и по трибуните. Тимът от „Герена“ липсва на първата шестица. Почти всички, които участват в нея не понасят гранда, но със сигурност чувстват отсъствието на големия враг. Това най-лесно ще се усети по продажбата на билетите за домакинските срещи. Левски е голям магнит, както за своите почитатели из страната, така и за тези, които го мразят.

Последните две срещи на „сините“ показват, че Стойчо Стоев се справя добре. Специалистът започва да налага своите възгледи, а и избистря титулярен състав. Големият проблем е, че този отбор може да се изпари, ако не бъдат намерени средства, които да осигурят спокойствие. Вчера капитанът Гаджев каза, че „не всичко е пари“, но в крайна сметка без тях няма как отборът да функционира в този си вид.

За Стоев и Георги Иванов е от важно значение да бъдат запазени ключовите фигури. Играчите се оказаха свестни и отговорни професионалисти, които се стреснаха от провала в първенството и показаха висок морал, което е рядкост в българската футболна обстановка.

Левски не го обичат, но „сините“ продължават да са най-неудобни за най-силния отбор в България. Лудогорец има отпор най-вече от Левски, който ще предложи сложен тест и на реванша, където ще разчита на своята зажадняла за хубави изживявания публика.

Левски се разигра и това се видя снощи. При малко повече точност в последния пас, гостите щяха да имат аванс преди реванша. Коректно е да кажем, че и Лудогорец имаше своите шансове, но Йоргачевич, Прохазка, Минев, Белаид и Стойчев играха на високо ниво и не допуснаха гол в мрежата на сърбина. По-скромен мач направи Бедоя, който се мъчеше срещу раздвижения Марселиньо. Гаджев носеше достойно капитанската лента и защитава доверието, с което го е натоварил Стойчо Стоев. Аниете показа за сетен път, че е висока класа за А група. Краев изигра силен мач за момче на 17 години. Абди е носителят на скорост в Левски, но се провали при възможностите за завършващ удар. Приятно впечатление остави Валери Домовчийски. Нападателят напомни за годините, когато беше част от Левски на Стоилов. Домо не спря да тормози съперника. Той се движеше по целия фронт на атаката и не отстъпи в повечето двубои. Голмайсторът се представи като отборен футболист, а това се харесва на всеки треньор.

За публиката на Левски са казани много неща. Сигурен съм, че Кирил Домусчиев завижда на колегите си от „Герена“ за горещите привърженици. Ролята на феновете ще е значима по време на реванша...

В седмиците до ответната среща „сините“ ще бъдат в „своята“ втора шестица. За да се завърнат отново под светлината на прожекторите. Преди няколко седмици Стойчо Стоев заяви: „Ние ще се върнем по-силни, когато трябва и му дойде времето“.

В последно време усещането, че що се отнася до футбола, Левски наистина възнамерява да се завърне. Докато този момент настъпи, „сините“ ще липсват и на онези, които ги ненавиждат.