Шампионът Марица (Пловдив) записа 14-а поредна победа в Националната волейболна лига за жени. Възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов спечелиха убедително домакинството си на Хектор (София) с 3:0 (25:18, 25:15, 25:12) гейма и по този начин завършват без загуба редовния сезон в шампионата. 

„Жълто-сините“ имат пълен актив от 42 точки след първата фаза на първенството, в която загубиха само 2 гейма. Така шампионките ще се изправят срещу осмия в крайното класиране ДКС Варна в четвъртфиналните плейофи. Отборът на Хектор завършва на седмо място в редовния сезон.

Двубоят в зала „Колодрума“ премина изцяло под контрола на Марица. Пловдивчанки стартираха със серия от 12:1 точки в началото срещата, което бе достатъчно, за да си гарантират успеха в първата част – 25:18.

В началото на втория гейм двата отбора стояха близо в резултата до 10:8. Тогава „жълто-сините“ започнаха да демонстрират по-голямата си класа и спечелиха 8 от последвалите 9 разигравания за 18:9, като в последствие затвориха втората част след 25:15. 

В третия гейм шампионките почти не срещнаха съпротива от своя опонент, за да стигнат категорично до победата – 25:12 в третата част. 

Плейофите в първенството започват на 22 март, като в четвъртфиналите ще се играе до 2 победи от 3 срещи./ БТА