Легендата на Левски Станимир Стоилов коментира пред Гонг случващото се в Левски в последните дни. Мъри бе любезен да отговори на въпроси по най-щекотливите теми около “синия” клуб.

- Г-н Стоилов, в последните дни много се коментира темата за евентуалния нов собственик на Левски. Какво е Вашето мнение по този въпрос?

- Надявам се да се получи най-доброто за Левски! Ние не можем да опредлим кой да е собственик. Явно Левски има проблеми, затова клуба трябва да бъде поет от сериозен човек, който да ги реши!

- Какво мислите за зимната селекция в Левски?

- Всички, които бяха привлечени, са добри играчи. Част от тях имат нужда да си върнат максималната форма и се надявам да помогнат на Левски, когато това стане.

- В последните дни чуваме доста коментари българи или чужденци трябва да играят в Левски?

- Тази тема трябва да се прекрати по възможно най-бързия начин. Всеки клуб сам си определя политиката и стратегията. Няма българин или чужденец, а играч, който си върши работата и помага на Левски и такъв, който не си върши работата и съответно не помага на отбора. Щом даден футболист помага на Левски, няма значение дали е българин или чужденец. Много е важно още с привличането на футболиста, той да се запали по идеята Левски. Много често българските играчи взеха да говорят на тази тема. Това трябва да се прекрати, а те да се концентрират върху представянето си на терена. Всичко това може да доведе до разединение в отбора. Играчите в Левски, трябва да са единни в тренировките и на мачовете. Когато говорим за колектив - той не се оформя в ресторанта или в дискотеката, а не на терена - по време на тренировките и мачовете. Нека българските играчи не забравят, че и те са били “чужденци” - когато са играли зад граница. Левски е достатъчно велик клуб, за да запали всеки играч, който е стъпил на Герена със своята история и харизма. Аз вярвам, че ако вървим в правилната посока, скоро ще се случат позитивни неща за привържениците на Левски.


Още новини за Левски: 

Божинов: Левски има уникални футболисти 

Левски без победа в подготовката