Легендата на Левски Георги Иванов бе категоричен, че „сините“ имат сили да спечелят титлата.

Иванов бе сред официалните гости при представянето на биографията на Христо Стоичков, а след това говори пред медиите, като не скри, че работата му липсва.

В момента Иванов бе без работа. За последно той бе наставник на Черно море. Двете страни обаче се разделиха през есента на 2017 година.

„Не съм чел за декларации. Защо Левски да не стане шампион?! Левски играе добър футбол. Смятам, че смяната на треньора даде самочувствие на отбора да играе атрактивен футбол. Бях скептичен, но сега този отбор ми харесва. Първенството е дълго. Левски не е по-слаб от ЦСКА и Лудогорец“, започна Гонзо по темата.

„Стоянович освободи отбора психически. Даде свобода на играчите и така нещата се получават. В ДНК-то на Левски е на играе в атака. Когато бе Делио Роси, разочарова малко феновете. Но самата посещаемост на стадиона в момента показва, че хората харесват Левски“.

През изминалата седмица Левски бе елиминиран от Черно море на осминафиналите за Купата. Гонзо бе запитан на кой от двата състава е стискал палци, при все, че бе наставник на Черно море, а най-бележитите мигове от кариерата му минаха на „Герена“:

„Вижте, работил съм в Черно море. Но отборите, които ме изградиха са Локо Пд и Левски. Когато Черно море играе срещу някой различен отбор от Левски и Локо Пд, му симпатизирам. Но аз се старая да гледам безпристрастно. Искам Левски да побеждава, но не съм като някой краен фен да плача, когато това не се случва“.

„Трябва да има предложени да се върна да работя и то да е подходящо. Всеки човек гради име и не може да приеме всяко предложение. Но липсва ми работата. Футболът дава адреналин, който хората го търсят в други екстремни спортове. Сега съм в застой. Не искам да говорим за това, че Левски търси спортен директор. Аз съм си тръгнал само оттам – един път, два пъти и съм решил, че трябва да мине дълго време, за да работя пак там. На този етап не мога и да си помисля да работя пак там. Не е с лоши чувства. Просто последната година там беше змиярник, имам нужда да си почина. Даже ни ги следя в момента, заклевам се“.

„Чужбина – да – опция е пред мен. В България футболът е полуаматьорски, не е точно професионален. Изключая трите водещи отбора и още два-три отбора. Всичко останало е на нивото на аматьорския футбол. Нормално е всеки да иска да се развива в чужбина, където условията са по-добри. В крайна сметка не може да направиш къща от кал“.

„Когато на Левски му дадат спокойствие, смятам, че хората разбраха, че най-важни е да обичаш отбора си, а не да вземеш титла. Когато хората се научат на това, успехите ще дойдат“, отбеляза още Иванов.

Една от приятните изненади в състава на Левски през настоящия сезон е нападателят Станислав Костов. Той тихо и полека се наложи в състава, а усетът му към гола му позволи да реализира 13 попадения от старта на кампанията в Първа лига и заедно с Клаудиу Кешеру от Лудогорец е начело в тази класация.

Иванов бе помолен за коментар за Костов:

„Костов надхвърля очакванията, да продължава по същия начин. Желая му успех. Не искам да правя сравнения с мен. Ние сме много далече – не говорим за качества, аз съм играл много години в Левски и съм решавал много мачове. Ако продължава така години наред, смятам, че може да ме надмине. Не казвам, че трябва някой да се сравнява с мен, но не може за един сезон и 10 гола да слагаме някого да пиедестал“, обясни бившата „деветка” на Левски.

Стоянович даде почивка на титулярите в Левски 

Сираков: Искрено вярвам, че Левски може да детронира Лудогорец