Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев сподели, че е дал дума на новия силен човек на Герена Павел Колев да поеме „сините“ и ако в действителност Васил Божков поеме собствеността, ще парафира съвсем скоро договора си. Специалистът обясни, че ако възникне промяна, ще се водят нови разговори.

Припомняме, че в последните дни се появи вариант трима бивши играчи на клуба – Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков – да застанат начело на вековния тим, а Божков да присъства по силата на спонсорските договори.

Спас Русев: Когато си тръгна, дълговете на Левски ще са наполовина

„Разбира се, че се отразява най-вече психологически, така че аз мисля, всичко да приключи тук за 3-4 дни. Не, наистина е сложно. Разговарям с играчите. Те са разбрани момчета, имахме индивидуални разговори. Те разбраха за какво става дума. Доволен съм от последния мач. Разбират, че шампионатът „чука на вратата“ и трябва да са готови“, започна Дерменджиев на Летище София при прибирането на отбора от лагера в Кипър.

След като изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че е поел поста на Герена по покана на Васил Божков, който е сочен за следващ собственик на „сините“,  треньорът бе запитан той самият имал ли е разговори с бизнесмена.

„Аз съм разговарял с Павел Колев“, каза лаконично пловдивчанинът.

Горанов: Уверили са ни, че всичко ще бъде наред

„Аз съм дошъл в Левски, за да работя и евентуално ако може да върнем Левски като име и отбор. Така че, моята работа е спортно-техническа и правя всичко играчите да са добре и да тренират добре, и в мачовете да играят каквото искам. Още е рано. От изиграните мачове има два мача – със Судува едно загатване и Чукарички доближаваме се, но не сме това ниво“, продължи треньорът.

 „Разговори няма, не е факт, надявам се всичко да е наред“.

Левски се подсили с Мартин Райнов и Валери Божинов до момента през зимната пауза, а Дерменджиев коментира: „Това са опитни игрaчи и веднага се вижда, че има разлика в концентрацията, мотивацията на отбора и Левски изглежда малко по-различно“.

В последните два дни имаше противоречиви информации във връзка с промяната на собствеността на „синия клуб“. Първоначално Васил Божков бе считан за наследник на Спас Русев, но след това се появи вариант трима бивши футболисти на тима в лицето на Христо Йовов, Даниел Боримиров и  Димитър Иванков, да застанат на управленския рул. Последва нов обрат и сега отново се счита, че роденият във Велинград Божков ще получи мажоритарния пакет акции на Общото събрание на 6 март. 

Дерменджиев бе помолен да коментира тези обрати, свързани с бъдещето на клуба, както и дали евентуална кардинална промяна може да му попречи да парафира договора си.

„Аз съм дал дума на хората, ако са те, аз ще имам договор. Ако не са те, става различно и пак ще говорим“, каза бившият треньор на Лудогорец.

Мъри: Темата българи и чужденци в Левски трябва да се прекрати възможно най-бързо 

„Тук до 3-4 дни мисля, че всичко ще бъде в рамките на това, което трябва да се случи. Аз отговарям за спортно-техническата част, дълговете са друго ниво на разговори“, каза Дерменджиев по повод разкритията на Колев, че Левски дължи над 30 милиона лева.

„Не, аз и в самото начало казах, че не съм притеснен. Тук съм с ясното съзнание да работя. Ако ме харесват и имам успехи, ще е добре, ако се получи друго…“.

„Аз трябва да бъда силен. Това казах на последния разбор на играчите ми, че са мъже, истински мъже. Аз също съм имал трудни мигове и като футболист, и като треньор, и съм сигурен, че те ще издържат“.

„Продължава да се говори, ще разберете кои още ще са нови. Всички ще разберете, когато окончателно се договорим. На този етап едва ли ще има още напуснали“.

„Подготовката е сложен процес, надявам се, че отборът ще е в добро състояние за началото“.

„Още в самото начало казах, че няма да се оправдавам. Мисля, че отборът ще е готов за двубоя с ЦСКА“, завърши Дерменджиев.