Бившият президент на Левски Тодор Батков изрази съмнение, че бизнесменът Васил Божков ще застане начело на „сините“. Адвокатът, по времето на когото на тимът от „Герена“ написа едни от най-славните си страници от историята си, бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където говори за настоящата по-деликатна ситуация на „Георги Аспарухов“ и за другите двама спрягани с президентския пост - Стефан Софиянски и Румен Чандъров. 

„Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА през 2006-а година първите дни от декември, той дойде да се види с нас в Лондон - тогава играехме с Челси. Тогава той каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: „Не, не“. Това е истина, междудругото. Не вярвам, че ще стане. Ако има здрав разум, а Божков има такъв“, започна Батков по темата.

Колкото до Стефан Софиянски и възможността той да поеме Левски, юристът заяви: „Той е голям фен на Левски, голямо име, политик, успял служебен премиер в много тежък момент за България. Справи се блестящо“.

„Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевци - в ДИТ, сега със Септември. Не мога да преценя и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам. От тези тримата, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ“, каза още Батков.

В следващото издание на „Домът на футбола“ очаквайте втора част на интервюто с Тодор Батков. 

Батков: В момента Левски прилича на Литекс от най-тъмните години 

Батков: Какви искания да има Русев, какво е дал?

Батков: Левски вече не е обект на политически интерес 

Батков: Колев предложи да работи в Левски, докато бях начело