Златомир Загорчич изисква от играчите на Славия да са агресивни и краетивни, но това се е случило само през второто полувреме според него. Ето какво обясни той след срещата. 

„Да си вкараме головете и да не пуснем тези в нашата врата. Тогава можеше да не загубим. Може да разделим мача на две полувремена. Левски бе по-опасен през първото полувреме и си вкараха гола. На полувремето си говорих с играчите защо има напрежение. Искам да играем със сърце. Направихме го през второто но не вкарахме гол. Няма да се самосъжаляваме. Доста мачове загубихме по този начин. Говорили сме за грешките, и днес ги направихме пак. Направихме грешки във фаза защита от целия отбор. През второто полувреме демонстрирахме една страхотна агресия. Левски мина центъра само няколко пъти. Статистиката не показва нищо. Защото в тази игра, който вкара гол, той печели.

Просто ги убеждавам всеки път, на почивката също. Те могат много повече от показаното преди почивката. И ми се иска да го правят. Накрая, когато влязох в съблекалнята им казах, че не може да делим мача на две полувремена. Трябва да действаме във всеки мач като второто полувреме, но да го пправим 90 минути. Позитивите са едно, но нас ни трябват точки. От тях имаме нужда, това ни е приоритет. Не ме интересува срещу кого играем. Трябва да печелим. Дано да повторим второто полувреме и срещу Пирин, но да е за 90 минути. Тогава няма да имаме проблеми“, заяви Загорчич след мача срещу Левски, загубен с 0:2.