Новата седмица за Левски ще започне с изчистване на детайли по тактиката. До момента тренировките на тима бяха насочени повече към подобряване на кондиционното състояние на тима.

Сега обаче физическите натоварвания ще бъдат намалени за сметка на заниманията с топка и тактически упражнения.

Наставникът на Левски - Станислав Генчев, вече обяви, че на някои от футболистите ще им се наложи да опознаят и играта на други постове, освен на титулярните си. Защото по време на сезона може да се наложи да ротира играчите. Треньорът залага в мачовете на схема 3-5-2. В следващите 2-3 седмица се очаква да се види новият облик на "сините".

В контролата със Спартак Плевен триото в отбрана през първата част бе Цунами - Кристиан Димитров - Дейвид Михалев, като в първенството най-вероятно Келиан Ван дер Каап ще е титуляр, ако "сините" играят с тази система на игра. Възможно е обаче нидерландецът да бъе продаден, тъй като има оферти за него.

Новите попълнения Алдаир и Майкон, които идват като крайни защитници, изиграха по едно полувреме като външни халфове. А португалецът Алдаир определено се понрави с активната си игра по десния фланг. Преди почивката юношата Кристиян Йовов,  излезе на позицията ляв халф-бек. Тандемът в атака през първото полувреме беше между Преслав Бачев и Евертон Бала, дощато през второто имаще доста по-експериментален вид - Фабио Лима и Асими Фадига. 

 

подкрепя българския спорт