И да е таял някакви надежди, че ще продължи кариерата си в шампиона на Азербайджан Карабах, българският национал Симеон Славчев окончателно вече е наясно, че това няма как да се случи. Според авторитетното местно издание azerisport.com, той е имал среща с наставника Гурбан Гурбанов. 

Специалистът му е обявил, че той не попада в сметките му и го е посъветвал да започне да си търси нов клуб. Не е ясно обаче как ще се осъществи раздялата между двете страни, защото родният халф има договор до 30 юни 2021 г. и евентуалният му нов клуб би трябвало да плати трансферна сума за него, освен ако азерите не се съгласят да разтрогнат договора му по взаимно съгласие. 

В Азербайджан продължават да твърдят, че най-близо до подписа на 26-годишния футболист е родният гранд Левски. Информациите за интерес от Русия, Полша, Португалия, Турция и др. се оказаха просто пушилка. 

Симеон Славчев подписа с Карабах през лятото на 2018 г. и след силен първи сезон, изпадна от сметките на треньорския щаб за настоящия. В България той е играл за Литекс и Чавдар Етрополе, а после се подвизаваше по Полша, Португалия, Кипър и Англия, преди да акостира в Азербайджан.